Netflix voegt het minste aantal netto nieuwe betaalde abonnees toe in Q2

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 21, 2021
  • Netflix overtreft omzetramingen, maar mist winstverwachtingen in Q2.
  • Tuna Amobi belicht op CNBC wat positief was in het winstrapport.
  • Netflix waarschuwt dat de groei in Q3 beperkter zou zijn dan verwacht.

De aandelen van Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) daalden dinsdag met ongeveer 5% in de handel na sluitingstijd, omdat de streaminggigant zei dat het in het recente financiële kwartaal het minste aantal nieuwe abonnees had toegevoegd. Het waarschuwde ook dat de groei van het aantal abonnees in het huidige kwartaal kleiner zou zijn dan de schattingen van Wall Street.

Netto nieuwe betaalde abonnees

Netflix voegde 1,54 miljoen netto nieuwe betaalde abonnees toe in het fiscale tweede kwartaal, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van een enorm hogere 10 miljoen nieuwe abonnees toen de COVID-19 pandemie mensen tot hun huis beperkte. Het overtrof echter nog steeds de FactSet consensus van 1,15 miljoen netto-toevoegingen.

Richtlijnen voor het fiscale derde kwartaal

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Netflix daalde het aantal abonnees in Noord-Amerika en in het buitenland, met name Azië-Pacific deed het grootste deel van het zware werk wat betreft het aantrekken van nieuwe abonnees in het tweede kwartaal. Voor het derde kwartaal verwacht Netflix nu een groei van zijn wereldwijde abonnees met 3,5 miljoen, vergeleken met de consensusraming van een veel hogere 5,5 miljoen.

Executives bevestigden dinsdag ook dat Netflix videogames op zijn platform gaat lanceren.

Financiële prestaties in Q2

Netflix rapporteerde een nettowinst van $ 1,35 miljard in het tweede kwartaal, wat zich vertaalt naar $ 2,97 per aandeel – een stijging ten opzichte van vorig jaar die wordt toegeschreven aan hogere abonnementsprijzen. De omzet steeg met 19,4% tot $ 7,34 miljard. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 7,32 miljard dollar en een winst per aandeel van 3,18 dollar voorspeld.

Netflix is van plan dit jaar meer dan $ 17 miljard aan content uit te geven – een investering waarvan velen verwachten dat ze een katalysator zullen zijn voor een sterke groei in de tweede helft van 2021, vooral omdat populaire titels, waaronder “You” en “The Witcher” terugkeren voor een nieuw seizoen.

Tuna Amobi’s opmerkingen bij CNBC’s “Closing Bell”

Ondanks tegenvallende resultaten is Tuna Amobi van CFRA Research positief over Netflix. Op CNBC’s “Closing Bell” zei hij:

Het lijdt geen twijfel dat de cijfers een beetje matig waren, vooral wat betreft de Q3 richtlijnen. Aan de andere kant is het prijszettingsvermogen echter nog steeds aanwezig, zowel de betrokkenheid als de retentie liggen nog steeds boven het pre-pandemische niveau. Kijkend naar het volgende jaar, als de zaken nog meer beginnen te normaliseren, zal Netflix kunnen profiteren van de enorme investeringen die het op de internationale markten heeft gedaan. En videogames is een ander gebied dat op de lange termijn een soort kans zou moeten bieden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld