Waarom SNAP donderdag ongeveer 15% steeg in de nabeurshandel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 23, 2021
  • Snap zag gebruikers sneller groeien dan verwacht in Q2.
  • Het social media bedrijf voorspelt een omzet van $1,085 miljard in Q3.
  • Rohit Kulkarni van MKM bespreekt de inkomsten van Snap op CNBC's "Closing Bell".

Snap Inc (NYSE: SNAP) zei donderdag dat de omzet in het fiscale tweede kwartaal met meer dan 100% is gestegen, terwijl de advertentiemarkt zich bleef herstellen. De aandelen van het bedrijf stegen ongeveer 15% in de verlengde handel op beter dan verwachte Q2 resultaten.

Financiële prestatie

Snap rapporteerde in het tweede kwartaal een nettoverlies van $ 151,6 miljoen, wat neerkomt op 10 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoverlies een fors hoger bedrag van $ 326 miljoen of 23 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op gecorrigeerde basis boekte het social media bedrijf een onverwachte winst per aandeel van 10 cent tegenover het verlies van 9 cent per aandeel een jaar geleden. Snap genereerde het afgelopen kwartaal $ 982 miljoen aan inkomsten, een stijging ten opzichte van $ 454 miljoen vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts 846 miljoen dollar aan inkomsten voorspeld en 1 cent aangepast verlies per aandeel.

DAU’s en toekomstige richtlijnen

Snap heeft nu 293 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, door 13 miljoen nieuwe gebruikers toe te voegen in het tweede kwartaal. De consensus van FactSet was voor 10 miljoen nieuwe DAU’s.

Naast de advertentiemarkt vertrouwt Snap ook op de lancering van nieuwe functies om de omzet te verhogen. Het winstrapport komt slechts enkele dagen nadat het zei dat het een leverancier van 3D- en AR-oplossingen, Vertebrae, kocht.

Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt Snap een omzet van $ 1,085 miljard tegenover de FactSet-consensus van $ 1,014 miljard.

Rohit Kulkarni’s opmerkingen bij CNBC’s “Closing Bell”

In een reactie op het inkomstenrapport van Snap zei Rohit Kulkarni van MKM Partners op CNBC’s “Closing Bell”:

“Ik denk dat Snap op volle toeren draait. Er zijn twee vragen over Snap. Eén, hoeveel mensen kunnen ze nog toevoegen, aangezien ze een moeilijkere comp hadden. Twee, wat is de impact van Apple’s IDFA op Snap. Ze hebben in wezen bewezen dat beide problemen opgelost zijn. Ik denk dat de resultaten van Snap waarschijnlijk een van de beats van de hoogste kwaliteit zijn. Ze innoveren op een niveau dat we nog niet veel andere bedrijven hebben zien doen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld