Pro’s kiezen twee aandelen om te kopen in de nasleep van de Delta variant

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 26, 2021
  • Cliff Hodge zegt dat Visa een topkeuze is in het kielzog van de Delta variant.
  • Mark Avallone van Potomac ziet meer potentieel in Netflix Inc.
  • Op jaarbasis zijn de Visa aandelen met 15% gestegen; Netflix is bijna plat.

De nieuwe Delta variant blijft een hevig debat, waarbij investeerders zich afvragen of deze ondanks de verhoogde vaccinatiegraad de potentie heeft om opnieuw tot een economische vertraging te leiden? En als dat zo is, welke aandelen zouden dan veerkracht kunnen tonen en een duurzaam rendement op beleggingen kunnen bieden?

Cliff Hodge zegt dat Visa een naam is om te overwegen

Voor Cliff Hodge van Cornerstone Wealth is Visa Inc (NYSE: V) een topkeuze voor de Delta gerelateerde druk op de economie. Op CNBC’s “The Exchange” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Visa is een naam om over na te denken. Het rendement op kapitaal is hier fenomenaal. We hebben het over 30%+ van het rendement op eigen vermogen, 20% rendement op geïnvesteerd kapitaal, met tot 70% van de EBITDA of cashflowmarge. Volgend jaar wordt een groei van ongeveer 20% verwacht. Het is het afgelopen jaar met 11% achtergebleven bij de S&P. Dus, in de koopbare dips die we de komende weken kunnen zien, is Visa een naam om te overwegen.”

Op jaarbasis staat Visa momenteel ongeveer 15% hoger op de aandelenmarkt.

Mark Avallone kiest Netflix als zijn favoriet

Mark Avallone van Potomac Wealth Advisor is daarentegen meer geïnteresseerd in Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) in het kielzog van de Delta variant, die eind januari meer dan 10% is gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit. Tijdens hetzelfde interview met CNBC zei hij:

“Netflix werd zwaar getroffen door de sluiting. Het leek eerst dat het zou profiteren omdat er een groei van het aantal abonnees was. Maar de realiteit is dat op de lange termijn de pijpleiding opdroogde. Maar dat gaat veranderen in de winter, die samenvalt met het koude- en griepseizoen. Zelfs als we geen verspreiding van deze variant hebben, zullen mensen zich zorgen maken over het feit dat ze in de bioscopen zijn met mensen die hoesten, en als er een een hoop nieuwe Netflix releases zijn, denk ik dat investeerders naar dat aandeel zullen gaan.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld