Dit is wat we hebben geleerd van de Robinhood IPO roadshow

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 26, 2021
  • Robinhood is geïnteresseerd in uitbreiding naar IRA- en Roth IRA-accounts.
  • De financiële dienstverlener wil zijn inkomstenbronnen diversifiëren.
  • Robinhood zal donderdag op Nasdaq verschijnen onder tickersymbool "HOOD".

Robinhood Markets Inc gaat later deze week op donderdag naar de beurs. De financiële dienstverlener zal zijn aandelen op de Nasdaq Stock Exchange noteren onder het tickersymbool “HOOD”, tegen een prijs per aandeel van $ 38 tot $ 42.

Robinhood mikt op een waardering van $ 35 miljard. Van de 55 miljoen aangeboden aandelen is tot 35% gereserveerd voor particuliere beleggers.

Hoogtepunten van Robinhood’s IPO roadshow

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voorafgaand aan de beursgang erkende CEO Vladimir Tenev de vraag naar pensioenrekeningen op de virtuele roadshow en zei dat het “bedrijf geïnteresseerd was in uitbreiding naar IRA- en Roth IRA-accounts”. Robinhood werkt ook aan portemonnees voor gebruikers van cryptocurrency waarmee ze hun eigen digitale activa zouden kunnen houden, meldde Kate Rooney van CNBC maandag.

“In de voorlopige Q2 resultaten maakte crypto een groter deel uit van de handelsinkomsten van Robinhood. De groei van Robinhood is gekoppeld aan veel virale evenementen zoals GameStop, Dogecoin, SNL, enz. Maar als de volatiliteit van Bitcoin vertraagt, betekent dat vaak dat de volatiliteit van de handel vertraagt; het zou waarschijnlijk geen goede zaak zijn voor Robinhood”, voegde ze eraan toe.

Het management van het in Menlo Park gevestigde bedrijf herhaalde tijdens de IPO roadshow dat Robinhood geen beursvennootschap was, maar een “app voor één geld”. In een commentaar op de toekomst van de detailhandel zei CFO Jason Warnick:

“Wij denken dat retailbeleggen een trend is die niet meer weg te denken is. Als je naar de gegevens kijkt, begon de groei in de detailhandel eigenlijk jaren voordat we lanceerden. Onze bijdrage is echt geweest om het proces te versnellen.”

Robinhood wil zijn inkomstenbronnen diversifiëren

Volgens CEO Tenev wil Robinhood ook zijn inkomstenbronnen diversifiëren, naast het betalen voor de orderstroom. Daartoe zal het Amerikaanse bedrijf de mogelijkheden in bestedings- en spaarproducten onderzoeken.

“Robinhood is het meest bekend als een handelsapp. Andere fintech-bedrijven die al IRA’s doen, worden lang niet zo hoog gewaardeerd als Robinhood. Ze zijn veel langzamer en minder extreem gegroeid dan Robinhood. De waardering van Robinhood heeft dus echt alles te maken met de handel”, merkte Rooney op.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld