Wat te verwachten van Tesla’s winstrapport op maandag?

By: Ruchi Gupta
on jul 26, 2021
  • Tesla publiceert de Q2 resultaten op maandag na sluiting van de markt.
  • Een analist zegt dat TSLA aandelen momenteel overgewaardeerd zijn.
  • Een ander legt uit waarom het rapport niet aan de verwachtingen zou kunnen voldoen.

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) zal naar verwachting maandag na sluiting van de markt haar resultaten over het tweede kwartaal bekendmaken. Nu het aandeel achterblijft bij zijn recordhoogten ooit in januari, zullen beleggers bijzonder goed letten op de print voor eventuele bullish indicaties. Maandag gaven Craig Johnson, Chief Market Technician van Piper Sandler en Chad Morganlander, portfoliomanager bij Washington Crossing Advisors, hun kijk op CNBC’s “Trading Nation” over wat ze kunnen verwachten.

Tesla consolideert de afgelopen zes maanden

Craig Johnson zei dat het aandeel “vastzit in de modder” en handelt in een dalend driehoekspatroon. Johnson zei dat het aandeel de afgelopen zes maanden consolideerde en hij bood een aantal belangrijke technische niveaus om naar uit te kijken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Johnson zijn de belangrijkste niveaus om in de gaten te houden de doorbraak onder het ondersteuningsniveau van $ 563, wat een opening zou kunnen zijn voor het aandeel om te dalen en zijn dieptepunten van november van $ 408 opnieuw te testen. Aan de andere kant zou een beweging boven $ 689 het potentieel hebben voor Tesla’s aandelen om de all-time slothoogte van $ 883 opnieuw te testen. Hij voegde toe:

“Het komt echt neer op de volgende katalysator, namelijk de winst. Dit is een aandeel waar ons bedrijf fundamenteel van houdt. Ik denk dat je hier een goede kans voor hebt om uit deze driehoek naar boven te breken.”

TSLA aandelen zijn overgewaardeerd

Chad Morganlanders zei dat hij optimistisch is over de markt voor elektrische voertuigen in de komende 5 tot 15 jaar, maar hij vindt dat Tesla vandaag overgewaardeerd is. Morganlander zei:

“Tesla is over het algemeen een geweldig bedrijf. Als we naar de waardering van Tesla kijken, kijken we naar een omzetcijfer van 10x voor 2022. Dat is heel erg hoog. K/W multiples zijn ook echt behoorlijk schuimig. We zouden het vermijden, of als u het bezit, zouden we de positie terugschroeven.”

Tesla kan inkomsten mislopen

Op weg naar Tesla’s resultaten blijft het bedrijf marktaandeel verliezen, vooral in Europa, zei GLJ REsearch analist Gordon Johnson op CNBC’s “Worldwide Exchange”. Concreet is het marktaandeel van Tesla in de EV markt gedaald van 33% eind 2019 naar 15% vandaag. Hetzelfde geldt voor China, waar het marktaandeel van Tesla is gedaald van 23% begin 2020 naar 15% vandaag.

Het “aanzienlijke” marktaandeelverlies zal een belangrijk aandachtsgebied zijn in de publicatie van de winst, samen met berichten uit mei dat Stellantis niet langer de wettelijke CO2 credits van Tesla hoeft te kopen. De analist zei dat deze twee factoren pleiten voor een “potentiële misser” wanneer het bedrijf rapporteert na sluiting van de markt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld