3 belangrijke punten uit het Q2 winstrapport van PayPal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 29, 2021
  • PayPal rapporteert beter dan verwachte winst in het tweede kwartaal.
  • Het betalingsbedrijf geeft een zwak advies voor fiscaal Q3.
  • De aandelen van het bedrijf zakten ongeveer 9% in de handel na sluitingstijd.

PayPal Holdings Inc (NASDAQ: PYPL) rapporteerde woensdag een beter dan verwachte winst voor het fiscale tweede kwartaal. Aandelen van het bedrijf zakten echter ongeveer 9% in de handel na sluitingstijd op zwakke begeleiding voor het derde kwartaal met betrekking tot eBay, dat snel zelfvoorzienend wordt voor betalingen.

Financiële prestatie

PayPal zei dat zijn netto-inkomsten in het tweede kwartaal op $ 1,18 miljard uitkomen, wat zich vertaalt naar $ 1,0 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de nettowinst $ 1,53 miljard of $ 1,29 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op aangepaste basis verdiende het onlinebetalingsbedrijf $ 1,15 per aandeel, vergeleken met het cijfer van $ 1,07 een jaar geleden. PayPal genereerde het afgelopen kwartaal $ 6,24 miljard aan inkomsten, een stijging ten opzichte van $ 5,26 miljard vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf $ 6,27 miljard aan inkomsten en $ 1,12 aan aangepaste winst per aandeel zou behalen.

Totaal betalingsvolume

Het totale betalingsvolume steeg tot $ 311 miljard, van $ 221,7 miljard in het tweede kwartaal van het vorige boekjaar en $ 295,2 miljard verwacht. Het netto aantal nieuwe actieve accounts groeide het afgelopen kwartaal met 11,4 miljoen. PayPal heeft nu in totaal 408 miljoen actieve accounts.

Het in San Jose gevestigde bedrijf schatte het totale betalingsvolume van Venmo in het tweede kwartaal op $ 58 miljard, waarbij de mobiele betalingsdienst 76 miljoen actieve accounts telde.

Toekomstige begeleiding

Voor het derde kwartaal verwacht PayPal een omzet van $ 6,25 miljard, inclusief een klap van $ 465 miljoen als gevolg van de overgang van eBay. De aangepaste winst per aandeel wordt verwacht op $ 1,07. Ter vergelijking: analisten vragen om $ 6,44 miljard aan inkomsten en $ 1,14 aan aangepaste winst per aandeel.

Tegen het einde van 2021 zegt PayPal dat zijn inkomsten en totale betalingsvolume een bijdrage van minder dan 3% van eBay zullen ontvangen. De zet van de eCommerce gigant zal dit jaar waarschijnlijk een tegenwind zijn. Omdat eBay snel verschuift, zal 2022 echter geen negatieve impact hebben, aldus CEO Dan Schulman.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld