Dit is wat het Procter & Gamble Q4 inkomstenrapport ons vertelt

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 30, 2021
  • Procter & Gamble overtreft de schattingen van Wall Street in Q4.
  • David Taylor stopt in november als CEO; John Muller zal het roer overnemen.
  • CEO Taylor bespreekt de kwartaalresultaten van het vierde kwartaal op CNBC's "Squawk Box".

Procter & Gamble Co (NYSE: PG) rapporteerde vrijdag zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Het bedrijf schreef zijn sterkeprestaties voornamelijk toe aan het segment gezondheidszorg en schoonheid. De aandelen van het bedrijf gingen vrijdag ongeveer 2,5% omhoog.

Financiële prestatie

Procter & Gamble boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van $ 2,91 miljard, wat neerkomt op $ 1,13 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op $ 2,80 miljard of $ 1,07 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

P&G genereerde in het recente kwartaal een omzet van $ 18,95 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 7,1%. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 18,40 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,09 dollar voorspeld. Volgens de multinationale consumptiegoederenonderneming noteerden al haar bedrijven een hogere omzet dan vorig jaar.

Begeleiding voor fiscaal 2022

Voor fiscaal 2022 voorspelt Procter & Gamble een stijging van de aangepaste winst per aandeel tot 6%. De verwachting is dat de omzet dit jaar met 2% tot 4% zal groeien. Ter vergelijking: de FactSet consensus pleit voor een groei van respectievelijk 4,2% en 2,8% van de gecorrigeerde winst per aandeel en de omzet.

Procter & Gamble overtrof ook de schattingen in het voorgaande kwartaal (Q3).

John Muller wordt de nieuwe CEO

In een gerelateerde aankondiging zei P&G dat zijn CEO David Taylor in november zal aftreden. De huidige vice-voorzitter van het in Cincinnati gevestigde bedrijf en COO John Muller zullen het roer overnemen bij het vertrek van Taylor, die dan de uitvoerend voorzitter van P&G zal worden.

De opmerkingen van CEO David Taylor over de “Squawk Box” van CNBC

In een interview met CNBC’s “Squawk Box” sprak CEO Taylor het vertrouwen uit dat P&G goed gepositioneerd was om goed te presteren na de pandemie, maar waarschuwde hij ook voor uitdagende kosten en werkomgeving.

“We hebben te maken met een zeer aanzienlijke grondstofdruk. We schatten ongeveer $ 1,80 miljard na belastingen. Er zullen nog steeds pandemische gevolgen zijn voor de consumenten en toeleveringsketens, maar we verwachten nog steeds dat de markten waarschijnlijk rond de 3,0% zullen groeien, en we gaan er hard aan werken om ervoor te zorgen dat we sneller groeien en dat onze innovatie de markten versnelt”, zei Taylor.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld