CEO Restaurant Brands over winst: “Ik verwacht veel meer van Burger King”

Door:
op Jul 31, 2021
Listen
  • Restaurant Brands overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Het bedrijf gaf toestemming voor de inkoop van eigen aandelen ter waarde van $1 miljard.
  • Chief Executive Jose Cil bespreekt de inkomsten op CNBC's "Closing Bell".

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Restaurant Brands International Inc (NYSE: QSR) zei vrijdag dat de winst meer dan verdubbeld is in het fiscale tweede kwartaal. De fastfoodholding keurde de inkoop van eigen aandelen voor de komende twee jaar goed voor $ 1 miljard. De aandelen van de Canadees-Amerikaanse multinational sloten vrijdag zo’n 5% hoger.

De financiële prestaties van RBI in het tweede kwartaal

Restaurant Brands rapporteerde in het tweede kwartaal een nettowinst van $ 259 miljoen, wat zich vertaalt naar 77 cent per aandeel (gecorrigeerd). In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een veel lagere 106 miljoen dollar of 35 cent per aandeel.

RBI genereerde in het recente kwartaal $ 1,44 miljard aan inkomsten, vergeleken met het cijfer van $ 1,05 miljard een jaar geleden. Volgens Refinitiv hadden experts een omzet van $ 1,36 miljard en 61 cent winst per aandeel voorspeld.

Restaurant Brands noteerde een jaarlijkse groei van 60% in de binnenlandse digitale verkoop. Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport zijn onder meer een jaar-op-jaar stijging van 27,6% in de vergelijkbare omzet van Tim Hortons, een groei van 18,2% in de omzet van Burger King in dezelfde winkel en een daling van bijna 1,0% in de vergelijkbare omzet van Popeyes.

De opmerkingen van CEO Jose Cil bij de “Closing Bell” van CNBC

Ondanks dat Popeyes het enige merk is dat een omzetdaling zag, was het Burger King waar CEO Jose Cil meer van verwacht. Op CNBC’s “Closing Bell” zei hij:

“Ik verwacht wel veel meer van Burger King. Ik zie een kans om sneller te gaan, om onze groei te versnellen. Onze teams werken aan een goed plan om de grote doelstellingen op het gebied van menu’s te halen, ons ontbijtaanbod uit te breiden, onze digitale activiteiten te laten groeien en te blijven investeren in onze restaurants.”

Cil, die eerder de president van Burger King was, zei dat Q2 het sterkste kwartaal van RBI na een lange tijd was. Het winstrapport komt bijna twee maanden nadat Burger King een nieuw broodje kip lanceerde.

Ad

Trade eenvoudig als een expert met eToro. Investeer in aandelen zoals Tesla & Apple. Trade onmiddellijk ETF’s zoals FTSE 100 & S&P 500. Inschrijven binnen enkele minuten.

10/10