Twee pro’s maken ‘voor’ en ’tegen’ argumenten op Robinhood

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jul 31, 2021
  • Kevin O'Leary van Beanstox zegt dat Robinhood een blijvertje is.
  • Insider CEO Henry Blodget noemt Robinhood een speculatie app.
  • Robinhood handelt nu ongeveer 10% lager dan de IPO prijs.

Na maanden van speculatie begon Robinhood Markets Inc donderdag eindelijk met handelen op de Nasdaq Stock Exchange in wat een teleurstellend debuut bleek te zijn. Het fintech-bedrijf had zijn IPO geprijsd op $ 38 per aandeel, en slechts een dag later wordt het aandeel op het moment van schrijven van handen geruild voor een veel lagere $ 34 per aandeel.

Kevin O’Leary’s opmerkingen bij CNBC’s “Squawk Box”

Robinhood wordt geconfronteerd met hernieuwde kritiek na zijn saaie IPO, maar het ‘voor’ team houdt stand. Een voorbeeld van zo’n argument kwam van Kevin O’Leary van Beanstox, die ervan overtuigd is dat Robinhood hier is om te blijven. Op CNBC’s “Squawk Box” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Eén ding dat je niet kunt doen op Robinhood is shorten. Het platform probeert investeerders te beschermen en hen te leren beleggen. In termen van toezichthouders en boetes heeft elke geldcentrumbank de afgelopen jaren boetes gekregen. Soms overtreden ze de regels, en daarom hebben we regels. Maar aan het eind van de dag zeggen 20 miljoen accounts dat Robinhood een blijvertje is.”

O’Leary prees Robinhood voor het democratiseren van investeringen toen hij onthulde dat hij aandeelhouder was.

Henry Blodget zegt dat Robinhood een speculatie app is

Insider CEO Henry Blodget erkende ook op CNBC’s “Squawk Box” dat Robinhood het afgelopen jaar een exponentiële groei heeft doorgemaakt, maar schreef dit volledig toe aan speculatie.

“We hadden in het eerste kwartaal enorme speculaties in crypto. Dat is een beetje afgekoeld. De speculatie lijkt over het algemeen een beetje af te koelen. Het teleurstellende debuut was dus niet verrassend”, aldus Blodget.

Hij benadrukte ook hoe individuele beleggers versus institutionele beleggers vaak ten onrechte IPO’s als gratis geld beschouwen, denkend “er is altijd een stijging” – dat gebeurde niet met Robinhood.

“Ik denk dat het hele verhaal van Robinhood, de democratisering van financiën en alles, een zeer nobel doel is. Maar dit is een speculatie app. Het is geweldig op een manier dat het veel wrijving wegneemt, waardoor het erg leuk lijkt als de markten omhoog gaan. Maar dingen veranderen uiteindelijk in de cyclus, en wanneer het keert, is het meedogenloos. Helaas zullen we dat op een gegeven moment gaan zien”, voegde Blodget eraan toe.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money