AUD/USD breekt belangrijke weerstand na agressief RBA besluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 3, 2021
  • Het AUD/USD paar steeg boven een belangrijk weerstandsniveau na de RBA beslissing.
  • De RBA liet de rente ongewijzigd op 0,10%.
  • Het wees erop dat het binnenkort zijn activa aankopen zal afbouwen.

De AUD/USD prijs bevond zich in een krap bereik na het laatste rentebesluit van de Reserve Bank of Australia (RBA). Het paar handelde op 0.7380, wat iets boven het dieptepunt van vorige week van 0.7330 was.

RBA rentebesluit

De RBA sloot dinsdagochtend haar maandelijkse vergadering af. De bank besloot haar officiële contante rente onveranderd te houden op 0,10%, waar deze de afgelopen maanden was. Dit was in lijn met wat de meeste analisten hadden verwacht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank handhaafde ook de doelstelling voor Australische staatsobligaties van april 2024 op 0,10%. Deze beheersing van de rentecurve was agressiever dan verwacht. Sommige analisten voorspelden dat de bank de rentecurvecontrole zou verschuiven naar november 2024.

Verder heeft de RBA besloten door te gaan met haar kwantitatieve versoepeling het beleid. Het zal doorgaan met een tempo van A$ 5 miljard per week tot begin volgende maand. Daarna zal het de aankopen tot half november afbouwen tot A$ 4 miljard per maand.

In de verklaring zegt de RBA dat het verwacht dat de economie in 2022 met zo’n 4% en in 2023 met 2,15% zal groeien. Het baseerde deze voorspelling op het feit dat de overheid haar vaccinatieproces intensiveert. Philip Lowe, de gouverneur, zei:

“De raad van bestuur zal zijn flexibele benadering van het tarief van de obligatieaankopen handhaven. Het programma zal verder worden herzien in het licht van de economische omstandigheden en de gezondheidssituatie, en hun implicaties voor de verwachte vooruitgang op weg naar volledige werkgelegenheid en de inflatiedoelstelling.”

De AUD/USD reageert ook op het stijgende aantal COVID-19 gevallen in Australië. De afgelopen weken heeft het land honderden nieuwe gevallen gemeld, waardoor staten gedwongen werden lockdowns te bevelen. Daarom verwachtten sommige investeerders dat de bank een kalme toon zou aanhouden.

AUD/USD technische analyse

AUD/USD
AUD/USD prijsactie

De 2-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD paar licht steeg na de agressieve RBA beslissing. Het paar steeg naar 0,7410, het hoogste niveau sinds 29 juli. Het paar bewoog boven de bovenkant van het horizontale kanaal. Het steeg ook iets boven de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) naar 66 bewoog. Daarom zal het paar waarschijnlijk het bullish momentum behouden, aangezien traders zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 0,7450.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld