Bierbedrijven winnen terrein in de seltzer categorie

By: Ruchi Gupta
on aug 3, 2021
  • Constellation en AB InBev dagen hard seltzer merken uit.
  • Het verbruik van hard seltzer steeg vorig jaar met 130%.
  • Het marktaandeel van Truly and White Claw krimpt naarmate de concurrentie toeneemt.

Hard seltzer nieuwkomers Anheuser-Busch InBev (EBR: ABI) en Constellation Brands (NYSE: STZ) nemen het op tegen de oude biermerken Truly en White Claw. Volgens CNBC introduceerden de twee brouwers begin vorig jaar hun hard seltzers, op tijd voor de hausse in het drinken omdat mensen thuis bleven vanwege de pandemie.

Nieuwe hard seltzer merken dagen legacy White Claw en Truly uit

AB InBev en Constellation besprenkelden hun hard seltzer met populaire Bud Light en Corona namen die klanten aanspreken die door de jaren heen een relatie met hun producten hebben opgebouwd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bud Light heeft met name de smakenlijst veranderd via seizoensgebonden variëteitenpakketten met de introductie van een avontuurlijk assortiment naast kersen, grapefruit en limoen. Het pakket met zomerrassen droeg 3,5% van het marktaandeel bij, wat tot de bevestiging leidde dat het een permanent hoofdbestanddeel zal worden.

De toetreding van Corona en Bud Light tot de markt voor hard seltzer komt na jaren van daling van de bierconsumptie in de VS. Interessant is dat brouwers zich hebben aangepast aan de verandering in consumentenvoorkeuren en overschakelen naar een nieuw segment en zich richten op biercategorieën die groei laten zien, zoals alcoholvrij bier.

Het verbruik van hard seltzer steeg vorig jaar met 130%

Bud Light’s VP Marketing Andy Goeler vertelde CNBC:

“Omdat we hier in het tweede jaar zitten, ben ik optimistischer dan ooit over de seltzer categorie en de positie van Bud Light daarin.”

International Wine and Spirits Research (IWSR) gaf aan dat de consumptie van hard seltzer vorig jaar met 130% was gestegen. De meerderheid van de hard seltzer drinkers zijn jonge mensen die overlappen met consumenten die geen bier drinken. Volgens cijfers van Euromonitor International waren Truly van Boston Beer (NYSE: SAM) en White Claw van Mark Anthony Brands goed voor bijna 75% van de markt voor hard seltzer aandelen in 2020. Met de lancering van concurrenten hebben de merken hun marktaandeel echter zien krimpen.

Zo zag White Claw, dat in 2019 een marktaandeel van 56,5% had, zijn aandeel teruglopen tot 49,5% in 2020. Aan de andere kant was het marktaandeel van Truly gedaald sinds 2018, toen het goed was voor bijna 33% van alle hard seltzer verkoop. Bovendien daalden de aandelen van Boston Beer onlangs met meer dan 25% nadat het bedrijf tegenvallende inkomsten had toegeschreven aan een minder dan verwachte vraag naar zijn Truly.

Dave Burwick, CEO van Boston Beer, werd ook door CNBC geciteerd:

“Nu zijn er 220 merken en 1.000 SKU’s volgens IRI in de categorie op dit moment. Dat is ongeveer 50% groter dan vorig jaar. En we zien dat onze retailklanten nog steeds proberen om ze allemaal te ondersteunen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld