Is de GBP/USD een koop of verkoop na de BOE koersbeslissing?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 5, 2021
  • Het GBP/USD paar schoot hoger na de laatste BOE beslissing.
  • De bank besloot de rente en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd te laten.
  • Het liet doorschemeren dat het afbouwen van de activa aankopen nabij is.

De Britse pond (GBP/USD) steeg donderdag nadat de Bank of England haar rentebesluit van augustus had uitgebracht. Het paar steeg naar 1.3925, wat ongeveer 2,6% boven het laagste niveau in juli was.

Besluit van de Bank of England

De BOE sloot donderdag haar monetaire beleidsvergadering af. Net als andere belangrijke centrale banken zoals de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB), besloot de BOE de rente ongewijzigd te laten op 0,10%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank besloot ook om haar kwantitatieve versoepelingsbeleid van £ 875 miljard ongewijzigd te laten terwijl ze de economie probeert te ondersteunen.

Het BOE besluit kwam op een moment dat de Britse economie zich op een delicaat punt bevindt. Hoewel het een sterk herstel heeft doorgemaakt, zitten nog steeds meer dan 1,9 miljoen mensen in het verlofprogramma. Dit programma levert hen elke maand een aanzienlijk bedrag op. De regering zal dit programma in september afbouwen, wat de werkloosheid zou kunnen opdrijven.

Verder heeft de inflatie in het VK de doelstelling van de Bank of England van 2,0% overschreden. Het is de afgelopen drie opeenvolgende maanden boven dit niveau gebleven. Analisten verwachten dat de rente waarschijnlijk zal pieken rond de 3%. In haar verklaring stelt de bank dat de huidige inflatiedruk tijdelijk is. Het zei:

“De CPI inflatie zal naar verwachting op korte termijn tijdelijk stijgen tot 4% in het vierde kwartaal van 2021, grotendeels als gevolg van ontwikkelingen in de prijzen van energie en andere goederen, alvorens terug te vallen tot dicht bij de doelstelling van 2%.”

De volgende belangrijke katalysator voor de GBP/USD zijn economische gegevens uit de VS. Het US Commerce Department zal de laatste handelscijfers publiceren. Het ministerie van Arbeid zal ook de laatste cijfers over de eerste werkloosheidsaanvragen vrijgeven.

En op vrijdag zal de afdeling de nieuwste non-farm payrolls (NFP) gegevens vrijgeven. Dit zijn belangrijke cijfers omdat ze de kracht van de Amerikaanse economie laten zien. Sterke cijfers kunnen de Fed ertoe aanzetten haar beleid aan te scherpen.

GBP/USD analyse

GBP/USD

De 3-uur grafiek laat zien dat de GBP/USD de laatste tijd sterk is hersteld. Onderweg heeft het een omgekeerd hoofd- en schouderspatroon gevormd. Het heeft ook een bullish vlagpatroon gevormd. Het is ook boven de punten van de Parabolische SAR en de Ichimoku-wolk bewogen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, met als volgende target 1.4050. Aan de andere kant zal een daling onder het 50% retracementniveau op 1.3900 de bullish mening ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld