DocuSign aandelenkoers prognose na de sterke Q3 richtlijnen

Door:
op sep 3, 2021
  • DocuSign aandelen daalden nadat het bedrijf sterke winsten had gepubliceerd.
  • De omzet groeide met 47% op jaarbasis, terwijl het aantal klanten de 1 miljoen overschreed.
  • Het bedrijf breidde ook zijn bruto- en operationele marge uit.

De aandelenkoers van DocuSign (NASDAQ: DOCU) kwam tijdens de uitgebreide sessie onder druk te staan, zelfs nadat het bedrijf sterke cijfers had vrijgegeven. De aandelen daalden met meer dan 1,20% tot $ 290, waardoor het bedrijf werd gewaardeerd op meer dan $ 57 miljard.

DocuSign inkomsten

DocuSign is een technologiebedrijf dat diensten voor digitale handtekeningen aanbiedt aan bedrijven over de hele wereld. Als gevolg daarvan was het een van de toppresteerders tijdens de COVID-19 pandemie. De jaaromzet is inderdaad gestegen van meer dan $ 974 miljoen in 2019 naar meer dan $ 1,454 miljard in 2020.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

DocuSign publiceerde donderdagavond haar kwartaalresultaten. De omzet steeg met 47% op jaarbasis tot meer dan $ 594 miljoen, terwijl de niet-GAAP marge steeg tot 82%. Dit was een aanzienlijk hoger aantal in vergelijking met de vorige 78%. De vrije kasstroom steeg tot meer dan $ 161 miljoen.

Deze groei werd geholpen door de sterke klantengroei. DocuSign groeide in het tweede kwartaal met meer dan 13.000 klanten, waarmee het totale aantal voor het eerst op meer dan 1 miljoen kwam.

Het bedrijf verhoogde ook zijn toekomstige begeleiding. Het verwacht nu in het derde kwartaal tussen $ 526 miljoen en $ 532 miljoen te verdienen. Deze groei zal worden gestimuleerd door de abonnementenactiviteiten, die naar verwachting tussen de $ 505 miljoen en $ 511 miljoen zullen genereren. In een verklaring zei de CEO van het bedrijf:

“We helpen onze klanten en partners om hun perspectief te verschuiven van reactief naar proactief, en voeren bedrijfsbrede programma’s uit om hun end-to-end-overeenkomstprocessen te automatiseren en te digitaliseren.”

Dus, is de DocuSign aandelenkoers een koop? DocuSign is geen goedkoop bedrijf om in te investeren. Bovendien wordt dit bedrijf gewaardeerd op $ 57 miljard en genereert het minder dan $ 1,5 miljard. Het is ook een verliesgevend bedrijf.

Toch hebben snelgroeiende SaaS bedrijven historisch gezien een hoge premie. Ook de regel van 40 berekening resulteert in 66. Dit wordt gedaan door de operationele marge van 19% en het groeipercentage van 47% bij elkaar op te tellen. Dit betekent dat deze groei een dure aandelenkoers zou kunnen ondersteunen.

DocuSign aandelenkoers analyse

DocuSign Stock Price

De 1-dag grafiek laat zien dat de DOCU aandelenkoers de afgelopen maanden een indrukwekkend groeitraject heeft doorgemaakt. In juni slaagde het aandeel erin om boven het belangrijkste weerstandsniveau van $ 275 te komen, waar het eerder moeite had om erboven te komen. Het aandeel is zijwaarts boven dit niveau gestegen en blijft steken op de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) heeft ook een bearish divergentiepatroon laten zien. Daarom zal het aandeel zich op korte termijn waarschijnlijk terugtrekken en vervolgens de bullish trend versnellen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld