Dit is waarom FuelCell Energy aandelen meer dan 30% stegen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 14, 2021
  • FuellCell Energy meldt een kleiner dan verwacht nettoverlies voor fiscaal Q3.
  • De brutomarge verbeterde sterk van negatief 16,7% tot positief 4,1%.
  • De omzet van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf overtrof de schattingen van Wall Street.

De aandelen van FuelCell Energy Inc (NASDAQ: FCEL) stegen dinsdagochtend met meer dan 30% toen het bedrijf een kleiner dan verwacht nettoverlies voor het fiscale derde kwartaal rapporteerde, aangezien hogere brutomarges de omzet hielpen de schattingen van Wall Street te verslaan.

Financiële prestaties Q3

FuelCell Energy zei dat het nettoverlies in het derde kwartaal werd gedrukt op $ 12,8 miljoen, wat zich vertaalt naar 4 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het een nettoverlies van $ 16,1 miljoen of 7 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf genereerde $ 26,8 miljoen aan inkomsten, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 43,2%. Volgens FactSet hadden experts een groter verlies van 5 cent per aandeel voorspeld bij een lagere omzet van $ 21,1 miljoen.

De Q3 resultaten van FuelCell Energy braken een reeks van zeven kwartalen waarin het meer dan verwachte verliezen noteerde.

Andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer serviceovereenkomsten en licentie-inkomsten die in het recente kwartaal met $ 7,2 miljoen zijn gestegen en een sterke stijging van de brutomarge van negatief 16,7% naar positief 4,1%.

FuelCell Energy waardeerde zijn geldmiddelen en equivalenten op $ 468,6 miljoen, volgens het persbericht over de winst. Het bedrijf van $ 2,21 miljard had aan het einde van het derde kwartaal $ 1,30 miljard aan achterstand, vergeleken met het cijfer van $ 1,33 miljard een jaar geleden.

Opmerkingen van CEO Jason Few

In een reactie op de financiële update zei CEO Jason Few:

“We hebben vooruitgang geboekt bij het bevorderen van onze projecten aan boord, en in combinatie met een toename van onze investeringen in commerciële capaciteiten en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, geloven we dat we FuelCell Energy positioneren voor groei op lange termijn en duurzaam commercieel succes.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld