De aandelenkoers van Rolls-Royce zou snel kunnen stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 16, 2021
  • De koers van het Rolls-Royce aandeel is deze maand met ongeveer 10% gedaald.
  • Deze daling komt vooral doordat het sentiment in de luchtvaartindustrie is verzuurd.
  • Het bullish vlag patroon op de 4-uur grafiek wijst op een opleving.

De aandelenkoers van Rolls-Royce (LON: RR) steeg donderdag met meer dan 3% nadat het volledig elektrische vliegtuig van het bedrijf voor het eerst de lucht in ging. Het aandeel kaatste ook terug na een positief rapport van Ryanair, de gigantische budget luchtvaartmaatschappij. De aandelen worden verhandeld tegen 109p, wat ongeveer 4% boven het laagste niveau deze week is.

Rolls Royce opluchting

Rolls-Royce Holdings is een van de grootste Britse conglomeraten. Het bedrijf verdient het grootste deel van zijn geld in de burgerluchtvaartindustrie, waar zijn motoren door veel luchtvaartmaatschappijen wereldwijd worden gebruikt. Het bedrijf haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit de langlopende servicecontracten die het heeft met luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa en Emirates.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naast de burgerluchtvaart produceert het bedrijf ook motoren voor militaire vliegtuigen, waardoor het een van de grootste Britse defensie aannemers is. Het kleinste onderdeel van zijn bedrijf is zijn energiebedrijf, waar het bedrijf motoren produceert voor schepen, jachten en andere krachtturbines.

Daarom heeft het aandeel de neiging om de prestaties van de luchtvaartindustrie te volgen. En de laatste tijd gaat het niet goed met de industrie. Veel bedrijven zoals United Airlines, JetBlue, American Airlines en Southwest hebben bijvoorbeeld hun toekomstige begeleiding verlaagd. Ze hebben lagere boekingen en hogere annuleringen van vluchten genoemd.

Tegelijkertijd is het aantal Delta COVID gevallen in de meeste landen wereldwijd gestegen. We hebben bijvoorbeeld gevallen gezien in strategische landen als China, Australië en Nieuw-Zeeland. Als zodanig heeft de koers van het Rolls-Royce aandeel het moeilijk gehad, omdat beleggers verwachten dat het herstel van de sector langer op zich laat wachten. Het aandeel is deze maand inderdaad met bijna 10% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau.

Toch zijn er enkele positieve punten voor de koers van het Rolls Royce aandeel. Ten eerste blijft het orderboek van het bedrijf ondanks de huidige tegenwind stabiel en neemt het aantal vliegende vliegtuigen toe. Ten tweede lijkt het aandeel ondergewaardeerd te zijn als je het vergelijkt met concurrenten als General Electric en Safran. Bovendien blijkt uit een DCF waardering dat het aandeel ongeveer 35% ondergewaardeerd is.

Ten derde is er een mogelijkheid dat het bedrijf meer waarde zal creëren door zijn energieactiviteiten te scheiden. Deze zaak is gesuggereerd door Causeway, een hedgefonds dat een groot aandeel in het bedrijf heeft. Ten slotte zou het bedrijf het voortouw kunnen nemen bij de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen. Inderdaad, het elektrische vliegtuig van het bedrijf heeft vandaag zijn eerste vlucht gemaakt.

Prijsvoorspelling Rolls-Royce aandelen

Rolls-Royce share price

De 4-uur grafiek laat zien dat niet alles verloren is voor de koers van het RR aandeel. Zo kaatste het aandeel donderdag terug op een belangrijke plaats. Dit niveau lag iets boven het 50% Fibonacci retracementniveau. Ook hebben de aandelen een bullish vlagpatroon gevormd dat in rood wordt weergegeven. Bij prijsactie analyse is een bullish vlagpatroon meestal een bullish signaal.

Daarom zal de Rolls Royce aandelenkoers de komende dagen waarschijnlijk hoger uitbreken, aangezien beleggers mikken op het hoogste punt van deze maand van 120p.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld