JPMorgan Chase verwerft een college planning platform, Frank

By: Ruchi Gupta
on sep 21, 2021
  • Frank werd in 2017 gelanceerd door Charlie Javice.
  • Het platform helpt studenten bij financiële zaken omtrent studeren.
  • JPMorgan heeft Frank overgenomen om de band met de studentengemeenschap te versterken.

De Amerikaanse bank die de meeste activa heeft, JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) heeft een aanzienlijk aantal bedrijven op het gebied van fintech overgenomen. Daarnaast heeft de bank het college planning platform Frank overgenomen om de band met de studentengemeenschap te versterken. Sinds de oprichting zijn meer dan vijf miljoen studenten van 6.000 instellingen begunstigden van Frank geweest.

Zowel Frank als de bank hebben de waarde van de overname niet bekendgemaakt

Sinds de oprichting in 2017 heeft Frank meer dan $ 20 miljoen opgehaald bij investeerders. Beide bedrijven weigerden echter de waarde van de overname bekend te maken. De branding-inspanningen namens Frank zullen worden voortgezet. Ondertussen wordt vernomen dat JPMorgan Javice van Frank opneemt als hoofd studentenoplossingen in het digitale productteam van de bank.

Frank brengt scholen een jaarlijkse vergoeding in rekening

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de tools en inhoud gratis beschikbaar zijn op het Frank platform, betalen scholen een jaarlijkse vergoeding. Degenen uit gezinnen met een laag tot gemiddeld inkomen gebruiken Frank, waarvan de meesten voor het eerst gaan studeren of vrouwen zijn. Terwijl verschillende bedrijven studenten helpen met financiële hulp, wilde Javice dat Frank Amerikanen zou helpen om federale hulp aan te vragen.

Het doel was om na te denken over financieel welzijn

In een interview zei Javice, die Frank lanceerde en die zich bij JPMorgan heeft gevoegd als hoofd studentenoplossingen in het digitale productteam van de bank:

“Het doel was om het tegenovergestelde te denken van wat alle kredietverstrekkers en herfinanciers van studenten en leadgenerators in deze markt zijn. Het was denken over financieel welzijn, vergelijkbaar met gezondheidszorg, vanuit een preventieve lens. We zijn toegewijd om dat te doen in termen van financiële educatie en studenten en ouders ontmoeten waar ze zijn.”

Ondertussen zei Jennifer Roberts, hoofd van Chase Consumer Banking, in een interview:

“Hoewel we tegenwoordig met studenten werken en uiteraard vestigingen hebben in de buurt van meer dan 300 universiteiten, geeft dit ons echt toegang tot een veel grotere groep studenten.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld