Dit is waarom Marin Software aandelen met 75% zijn gestegen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 22, 2021
  • Marin Software is een overeenkomst aangegaan met Google LLC.
  • Het contract tussen de twee bedrijven gaat op 1 oktober in.
  • De aandelen van het online advertentiebedrijf stegen woensdag met ongeveer 75%.

Marin Software Inc (NASDAQ: MRIN) zei dinsdag laat dat het een overeenkomst had gesloten met Google LLC om zijn technologieplatform voor ondernemingen en softwareproducten te ontwikkelen. De overeenkomst voor het delen van inkomsten wordt van kracht nadat het bestaande contract van het online advertentiebedrijf met Google op 30 september afloopt.

Marin Software schoot woensdagochtend zo’n 75% omhoog op de aandelenmarkt op $ 10,50 per aandeel. Het bedrijf van $ 147 miljoen is nog steeds bijna 60% gedaald ten opzichte van het record van begin juli tot nu toe.

Wat doet Marin Software?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Marin Software, opgericht in 2006 en gevestigd in San Francisco, Californië, biedt adverteerders cloudgebaseerde digitale marketingsoftware waarmee ze verschillende kanalen kunnen beheren, waaronder zoeken, weergeven, sociaal en mobiel, via één enkel platform.

Adverteerders en bureaus gebruiken de geïntegreerde SaaS oplossing om de financiële prestaties te verbeteren en efficiëntie te realiseren om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Details van de overeenkomst

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Google een basisopbrengstbetaling doen aan Marin Software. Bovendien komt deze laatste ook in aanmerking voor incrementele uitkeringen.

Volgens Marin Software zal het een deel van de basisinkomsten herinvesteren om de innovatie van het technische platform te stimuleren. Een “vast percentage” van de incrementele inkomstenbetalingen zal ook worden besteed aan de groei, ontwikkeling, innovatie en uitbreiding van zijn enterprise tech activiteiten.

De twee bedrijven zullen overwegen of de vernieuwing van het partnerschap ten minste drie maanden voordat de overeenkomst eindigt op 30 september 2024. Beide bedrijven hebben het recht om de overeenkomst te ontbinden; Google onder bepaalde omstandigheden en Marin Software te allen tijde met een schriftelijke kennisgeving van 7 dagen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld