Olie prijsvoorspelling terwijl Goldman Sachs zijn voorspelling aanpast

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 23, 2021
  • De olieprijs stijgt voor de derde opeenvolgende sessie.
  • Jeff Currie van Goldman Sachs voorspelt een stijging tot $90 per vat.
  • Vraag- en aanboddynamiek zijn de belangrijkste drijfveren achter de voorspelling van Goldman Sachs.

De olieprijs handelt gestaag boven het cruciale ondersteuningsniveau van $ 70 na de mislukte poging van de bears om hem eerder in de week onder die zone te duwen. Een krap aanbod en positieve vraagvooruitzichten voeden de rally.

oil price
Olieprijs

Vraagvooruitzichten

Volgens Goldman Sachs zal de olieprijs waarschijnlijk $ 90 per vat bereiken. Tijdens een interview op Bloomberg gaf Jeff Currie, het hoofd van het wereldwijde grondstoffenonderzoek van het bedrijf, aan dat een koudere dan verwachte winter op het noordelijk halfrond de vraag naar ruwe olie zal doen toenemen. Met name de voorspelde stijging is $ 10 hoger dan de laatste voorspelling van de bank.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tijdens het interview op woensdag noemde Currie de stijging van de aardgasprijzen een van de drijvende krachten achter de verwachte rally. De hoge gasprijzen, in combinatie met krappe voorraden op het Europese continent, zullen waarschijnlijk de vraag naar ruwe olie als het belangrijkste alternatief doen toenemen. In bredere zin zal verstoring van de productie in de Golf van Mexico in de Verenigde Staten na orkaan Ida ook een rol spelen in de vraag- en aanboddynamiek.

De voorspelling van Goldman Sachs komt op een moment dat de VS krappere leveringen noteert. Volgens de inventaris gegevens vrijgegeven door de Energy Information Administration (EIA) op woensdag, olie voorraden daalden lager dan verwacht voor de week die eindigde op 17 september. De geregistreerde afname van 3.481 miljoen vaten was hoger dan de verwachte daling van 2.440 miljoen. Opvallend is dat de Amerikaanse olievoorraad al 17 van de afgelopen 18 weken aan het dalen is. Deze cijfers hebben de vraagvooruitzichten een boost gegeven.

Voorspelling van de olieprijs

Ruwe olie herstelt zich voor de derde opeenvolgende sessie nadat het eerder in de week onder het cruciale ondersteuningsniveau van 70 was gedaald. Na aan het begin van de week onder de 72 te zijn gezakt, is het weer boven die zone. Op het moment van schrijven stegen WTI futures met 0,46% op 72,25.

Op een 2-uur grafiek handelt de olieprijs boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Op korte termijn zal het waarschijnlijk boven het psychologische niveau van 70 blijven. Vervolgens wordt 72 een cruciaal ondersteuningsniveau voor de grondstof. Een pullback kan het langs de 25-daagse EMA op 71.70 plaatsen voordat het verder gaat met zijn rally. Positief is dat het volgende doel van de bull het hoogste punt van september is van 73,12 en het hogere niveau van 74.

oil price
Olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld