Amazon werkt in zijn Lab126 divisie aan ultramoderne gadgets

By: Ruchi Gupta
on sep 25, 2021
  • De techgigant werkt in zijn Lab126-divisie aan ultramoderne apparaten.
  • Dit zijn de aankondigingen over de nieuwe gadgets die worden verwacht.
  • Luidsprekers en wearables, soundbar, thuisrobot en Echo voor muren behoren tot de weinige nieuwe gadgets.

De laboratoriumafdeling, de thuisbasis van de originele Echo en de Alexa stemassistent, is weer in het nieuws. Techgigant Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) werkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van een reeks nieuwe producten en diensten in zijn Lab126 divisie. Tijdens een lanceringsevenement dat op 28 september zal plaatsvinden, wordt verwacht dat een lanceringsaankondiging over de nieuwe producten en diensten en details over de producten zal worden gedaan.

Hier is een lijst van de producten en diensten die naar verwachting op de markt komen.

Echo voor muren

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit apparaat werkt als een perfect smarthome bedieningspaneel dat kan worden gebruikt om gadgets, sloten en lichten te activeren. Bovendien kunnen gebruikersinterfaces die in dit apparaat zijn ingebed, widgets weergeven voor het weer, timers, agenda afspraken en foto’s. De Echo, aangedreven door Alexa, heeft een bijna 15-inch scherm, kan aan de muur worden gemonteerd of op een tafel met een standaard zitten.

Thuisrobot

Als dit apparaat op de markt wordt geïntroduceerd, zal het een gadget met een laag volume zijn en hoge kosten. Amazon werkt al jaren aan het ontwerpen en ontwikkelen van een thuisrobot. Er zijn echter twijfels of het apparaat op de markt zal komen, zozeer zelfs dat Amazon’s mede-oprichter en voorzitter Jeff Bezos zorgen heeft geuit over het vermogen om succesvol te functioneren.

Soundbar

Amazon heeft geëxperimenteerd met een versie van de soundbar met een camera aan de voorzijde. De lange horizontale gadget die geluid door de kamer transporteert, een soundbar voor tv’s, heeft de aandacht van Amazon getrokken. Ondanks de beschikbaarheid van door Alexa aangedreven soundbars van derden, is de techgigant ervan overtuigd dat zijn versie van de gadget gebruikers waar voor hun geld zal geven.

Stap richting wearables

Amazon overweegt een grotere push voor wearables te ontwikkelen die anders zal zijn dan de onlangs geïntroduceerde Halo fitnesstracker. Er is vernomen dat het bedrijf overweegt een model voor kinderen en een ander model voor senioren in te voeren, met mogelijkheden zoals het detecteren wanneer ze vallen en het monitoren van activiteiten. Bloomberg meldde dat Amazon een wearable voor kinderen ontwikkelt. De ontwikkeling van beide modellen van de gadgets staat echter nog in de kinderschoenen.

Nieuwe chips

Een team van experts werkt aan nieuwe aangepaste chips die in de toekomstige versies van de Echo zullen worden gebruikt. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat zijn software goed aansluit bij zijn overvloed aan apparaatcategorieën. Volledig toegewijde processors kunnen de AI mogelijkheden helpen verbeteren, en dit zou een stap voor kunnen zijn ten opzichte van de technologie die het heeft ontwikkeld met MediaTek Inc (TAI: 2454)

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld