Voorspelling van de koperprijs: bullish fundamentals, bearish technicals

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 28, 2021
  • De koperprijs schommelt rond een belangrijk ondersteuningsniveau.
  • De vorming van een stijgende wig duidt op een waarschijnlijke trendomkering.
  • De bears testen de stabiliteit van het cruciale ondersteuningsniveau van september van $4.2500.

De koperprijs blijft stabiel boven $ 4.2500, wat een cruciaal ondersteuningsniveau was voor de meta in september. Op basis van de vorming van een stijgende wig is een trendomkering echter waarschijnlijk.

copper price
Koperprijs

Daling van voorraden

Het krappe aanbod in China heeft de koperprijs ondersteund boven het cruciale niveau van $4.2500. De voorraden van magazijnen die zijn geregistreerd op de Shanghai Futures Exchange (CU-STX-SGH) daalden de afgelopen week tot 44.629 ton. Het cijfer vertegenwoordigt de grootste daling sinds juni 2009. Opvallend is dat de voorraden al zeven weken op rij dalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd zijn de kopervoorraden in LLME gekoppelde magazijnen (MCUSTX-TOTAL) sinds begin september met meer dan 10% gedaald. De voorraden staan momenteel op 223.175 ton. Bovendien bedragen de geannuleerde warrants, die betrekking hebben op het metaal dat gereserveerd is voor levering, momenteel 44%.

Aan de andere kant remt de aantrekkende Amerikaanse dollar de koperprijsstijgingen af. Net als bij de meeste andere grondstoffen, fungeert een sterke dollar als een bearish katalysator voor het rode metaal. Dit is gebaseerd op het feit dat een dergelijke omgeving de grondstof duurder maakt voor de kopers die andere valuta’s aanhouden. Eerder op dinsdag stond de dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse dollar volgt ten opzichte van een mandje valuta’s, op het hoogste niveau sinds eind augustus.

Technische analyse koperprijs

Het rode metaal is sinds het begin van het jaar met ongeveer 22% gestegen. Het blijft echter 12,11% onder het hoogste punt ooit van 4.8850 dat het medio mei bereikte. In september was de koperprijs onderhevig aan verhoogde volatiliteit; bereikte een hoogtepunt van 4.4710 en een dieptepunt van 4.0155. Ondanks de prijsschommelingen was 4.2500 een cruciale steunzone.

Op het moment van schrijven stond het industriële metaal op 4.2910. Op de 3-uur grafiek ligt de koperprijs iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het is ook iets boven de 200-dagen EMA. Op basis van deze technische indicatoren kan het verdere winsten boeken.

Niettemin, met de vorming van een stijgende wig, kan men de mogelijkheid van een trendomkering niet negeren. Toegegeven, het moet nog een top vormen. Als zodanig zal het waarschijnlijk beperkte winsten boeken vóór de daling.

Op basis van dit perspectief zou het kunnen stijgen naar het hoogste punt van maandag op 4.3180. Door dit te doen, blijft het boven het ondersteuningsniveau van 4.2635, dat is langs de 25-daagse EMA. Een daling onder het cruciale ondersteuningsniveau van 4.2500 zal het begin van de trendomkering aangeven. Als dat gebeurt, wordt 4.1945 het volgende doelwit van de bears.

copper price
Koperprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money