Ruwe olieprijsprognose voorafgaand aan de OPEC+ bijeenkomst

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on okt 1, 2021
  • De prijs van ruwe olie blijft onder het cruciale weerstandsniveau van $80.
  • Beleggers zijn enthousiast over de OPEC+ bijeenkomst van maandag.
  • Volgens verschillende bronnen zou de coalitie de productie kunnen verhogen.

De prijs van ruwe olie blijft onder het cruciale weerstandsniveau van $ 80 nadat de bulls eerder in de week probeerden voorbij die zone te komen. De focus ligt nu op de OPEC+ bijeenkomst in de komende week.

crude oil price
Ruwe olieprijs

Op korte termijn kan de grondstof binnen een krap bereik worden verhandeld, aangezien de ogen gefixeerd blijven op de OPEC+ vergadering die voor maandag is gepland. Beleggers zullen enthousiast zijn over de details van de bijeenkomst en de impact op de olieprijsbewegingen. Verschillende bronnen hebben aangegeven dat de coalitie overweegt de productie van de huidige 400.000 vaten per dag te verhogen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd stuwt de stijgende aardgasprijs de prijs van ruwe olie op. Inderdaad, olie wordt in verschillende delen van de wereld steeds meer het go-to-alternatief. Het Midden-Oosten en Pakistan zijn enkele van de landen waar generatoren een andere vorm van brandstof dan gas zijn gaan gebruiken.

De laatste keer dat olie $ 80 per vat bereikte, tijdens de pre-pandemische periode, was het aanbod hoger dan nu. Met de positieve vraagvooruitzichten in het achterhoofd, zal de markt waarschijnlijk de rest van het jaar krap blijven, zelfs als de OPEC het aanbod vergroot.

Voorspelling van de prijs van ruwe olie

Nu de markten een nieuwe maand ingaan, is de stijging van de prijs voor ruwe olie nog steeds afgeremd tot onder het cruciale weerstandsniveau van 80. Na eerder deze week te zijn gestegen tot een record in drie jaar van 80,70, heeft de wereldwijde oliebenchmark – Brent futures – steun gevonden op 78.00. Toegegeven, de bears probeerden donderdag de prijs onder de 77,00 te duwen.

Op het moment van schrijven stond Brent olie 0,11% lager op 78,24. Op een 4-uur grafiek handelt het langs de 25-daagse EMA en iets boven de 50-daagse EMA.

Op korte termijn zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk binnen een vrij krap bereik worden verhandeld. Als dat gebeurt, zullen de boven- en ondergrenzen van het horizontale kanaal waarschijnlijk respectievelijk op het weerstandsniveau van de week van 79,69 en langs de 50-daagse EMA op 77,53 liggen.

Naarmate de nieuwe maand zich ontvouwt, verwacht ik echter dat de bulls de prijs met succes voorbij de weerstandszone van 80 zullen duwen naar het volgende doel op het hoogste punt van oktober 2018 van 85,45. Aan de andere kant blijft 75 een cruciaal ondersteuningsniveau.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld