Waarom LG Electronics $1,9 miljard betaalt aan General Motors

By: Ruchi Gupta
on okt 12, 2021
  • Alle Bolt EV's sinds 2016 zijn door de autofabrikant teruggeroepen.
  • Het repareren, inclusief de volledige vervanging van sommige batterijen, kost ongeveer $2 miljard.
  • Beide bedrijven bouwen batterijfabrieken via een joint venture.

LG Electronics (KRX: 066570) gaat General Motors (NYSE: GM) bijna 1,9 miljard dollar terugbetalen. Deze vergoeding is voor het repareren en terugroepen van de Bolt EV’s die door Chevrolet zijn gemaakt vanwege het brandgevaar dat wordt veroorzaakt door de defecte accu’s. De automaker zal veel winnen vanwege deze schikking.

Het bedrijf was al achtergebleven bij de voorspellingen van Wall Street voor het tweede kwartaal omdat het wat geld opzij had gezet in verband met verwachte terugroepkosten. Volgens de overeenkomst tussen de twee bedrijven zal General Motors in het derde kwartaal echter een geschat herstel van $ 1,9 miljard regelen.

Kenmerken van overeenkomst

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze betaling moet een deel van de $ 2 miljard compenseren die verband houdt met de terugroepacties. De autofabrikant had eerder al duidelijk gemaakt dat het om vergoeding zou vragen van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De totale kosten die LG moet betalen, zijn gebaseerd op het aantal auto’s dat moet worden gerepareerd. Volgens Reuters zeiden LG bedrijven dat ze een totale terugroepkosten van ongeveer 1,2 miljard dollar verwachtten. Het bedrijf reageerde echter niet direct op opmerkingen nadat het dit bekendmaakte.

De productieproblemen deden zich voor op de locaties van LG’s Battery Solution in Michigan en Zuid-Korea. Deze zeldzame fabricagefouten omvatten een gevouwen scheidingsteken en een gescheurd anodelipje dat kan helpen de batterijcel vatbaarder te maken voor brandgevaar wanneer deze tegelijkertijd aanwezig is.

Hoger management

VP van wereldwijde toeleveringsketen en inkoop bij General Motors, Shilpan Amin, zei dat LG Electronics zowel een gerespecteerde als gewaardeerde GM leverancier is. Hij bleef zeggen dat ze blij waren om zo’n overeenkomst te bereiken met hun vertrouwde partners. Bovendien zei de heer Amin dat hun productie- en engineeringafdelingen nauw blijven samenwerken om sneller nieuwe batterijmodules te produceren. Hij zei dat ze verwachten deze maand te beginnen met het repareren van de defecte auto’s.

General Motors beweert dat de defecte batterijcellen ervoor hebben gezorgd dat dertien van zijn elektrische auto’s in brand zijn gevlogen. Deze schikking komt net wanneer beide bedrijven op zoek zijn naar het opzetten van een paar batterijfaciliteiten in de Verenigde Staten via een joint venture genaamd Ultium Cells LLC.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld