Vitalik Buterin vertelt over de nadelen van Bitcoin (BTC)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 13, 2021
  • De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, sprak onlangs opnieuw over Bitcoin.
  • In het verleden bekritiseerde Buterin de grote munt.
  • Hij deelde ook zijn angsten over Ethereum - dat het in een culturele val zou kunnen lopen.

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, deelde opnieuw zijn mening over de toestand van de crypto industrie, met name over Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD). Buterin deed dat in het verleden vaak, maar hij onthield zich al lange tijd van het spreken over de kwestie.

Nu sprak hij opnieuw over BTC en ETH tijdens de recente podcast met The Stakeborg Talks.

Buterins mening over Bitcoin en Ethereum

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De 27-jarige mede-bedenker van Ethereum zit nu al een groter deel van een decennium in de crypto industrie en hij zag zijn project van niets meer dan een idee naar een cryptovaluta van $ 400 miljard gaan, een enorm ontwikkelingsplatform dat leidde tot talloze trends en keer op keer zorgde voor een revolutie in de crypto/blockchain industrie.

Hij begon het zelfs te upgraden naar Ethereum 2.0, en eerder dit jaar lanceerde hij de upgrade van Ethereum in Londen, wat het potentieel voor Ethereum om deflatoir te worden introduceerde.

Buterin onthulde echter dat hij zich nog steeds zorgen maakt over het project, met name vanwege het potentieel van de crypto industrie om in een ‘culturele val’ te lopen, zoals hij het noemde. Dit is de reden waarom hij van mening is dat er veranderingen moeten worden aangebracht in sommige stromingen die steeds meer terrein begonnen te winnen onder de leden van de gemeenschap van de twee cryptocurrencies.

Een voorbeeld van zo’n idee is dat crypto voorstanders alleen crypto zouden moeten zijn en zelfs geen andere mogelijkheid moeten overwegen. Hij vreest ook dat Ethereum uiteindelijk alleen de rijken zal dienen, en vanwege de hoge vergoedingen op het ETH netwerk, vreest hij dat dit misschien al het geval is.

Hij zei dat sommigen Ethereum vergelijken met Louis Vuitton, terwijl Solana de Walmart is – geschikt voor gewone mensen. Hij heeft echter nog steeds vertrouwen in de toekomst, in de overtuiging dat Layer 2 oplossingen al werken aan het oplossen van het probleem.

Wat Bitcoin betreft, bekritiseerde hij al El Salvador’s zet om de munt wettig betaalmiddel te maken, waarvoor hij zelf zwaar werd bekritiseerd. Hij schuwde echter nog steeds niet te zeggen dat Bitcoin moet overstappen naar PoS, ook al gaf hij toe dat PoW er de eerste 5 jaar van zijn bestaan belangrijk voor was.

Hij zei dat bewijs van werk een culturele fout is, en dat het vasthouden aan Bitcoin een potentieel probleem kan zijn, en de ondergang van BTC, vooral omdat er zoveel zorgen zijn over de impact ervan op het milieu.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money