CRISPR prijsvooruitzichten: RBC ziet een stijging tot $117

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 14, 2021
  • CRISPR rapporteerde bijgewerkte gegevens voor fase 1 onderzoek van zijn bloedkankerkandidaat CTX 110.
  • RBC Capital handhaafde een 'sector presteren' rating op CSPR.
  • De aandelen van het Zwitsers-Amerikaanse biotechbedrijf daalden woensdag bijna 10%.

De aandelen van CRISPR Therapeutics AG (NASDAQ: CRSP) daalden woensdag met iets minder dan 10% toen het biotechbedrijf bijgewerkte gegevens presenteerde voor de fase 1 studie van zijn bloedkankerkandidaat CTX 110.

RBC Capital handhaafde een ‘sector presteren’ rating

In een nieuw onderzoeksrapport op woensdag handhaafde RBC Capital Markets een ‘sector presteren’ rating op de aandelen van CRISPR met een ongewijzigd koersdoel van $ 117.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analist Luca Issi noemde “solide reacties in DLBCL bij DL2+”, maar een teleurstellende duurzaamheid in vergelijking met ALLO toen hij de beoordeling bevestigde.

CRSP rapporteerde een algemeen responspercentage van 58% en een volledig responspercentage van 38% dat nauw overeenkwam met respectievelijk 64% en 46% van ALLO. Na zes maanden was de CR van 21% echter “ongelooflijk en richtinggevend inferieur” aan de 36% van ALLO. Issi schreef:

We merken op dat de delta nog groter zou zijn (CR=18% vs CR=40%) als de laagste dosis van CRSP (DL1) wordt meegerekend en de noemers op dezelfde manier worden berekend (ALLO sloot CR/PR/SD’s die nog geen zes maanden bereikten uit).

CRSP gebruikte ITT als benchmark versus ALLO dat een hogere benchmark gebruikt, mITT.

CRSP presenteerde een beter veiligheidsprofiel

Aan de andere kant vertoonde CRSP een beter veiligheidsprofiel met slechts één overlijden dat mogelijk verband hield met de behandeling versus de vijf van ALLO. Met een lager infectiepercentage maar een hoger CRS, zei de analist echter dat hij er niet van overtuigd was dat het vermijden van “anti-CD52 de veiligheidsmarges aanzienlijk zal vergroten”.

CRSP begon de proef meer dan twee jaar geleden en zei dat het volledige gegevens in 2020 zal rapporteren. Tot verbazing van Issi is het biotechbedrijf echter een jaar te laat met het presenteren van de gegevens tijdens een medische bijeenkomst. De analist voegde er ook aan toe:

CRSP is van plan om de hoogste dosis (600M cellen) na te streven en de proef uit te breiden tot mogelijk registratie. Wat de doseringsfrequentie betreft, zal CRSP het voorbeeld van ALLO volgen door consolidatie door te voeren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld