SPX prijsvoorspelling: Goldman Sachs ziet een stijging van 10%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 14, 2021
  • David Kostin van Goldman Sachs ziet tegen het einde van 2022 een stijging tot 4.900 voor de SPX.
  • Jim Lebenthal is ervan overtuigd dat de vooruitzichten op lange termijn positief blijven.
  • De benchmark S&P 500 index is momenteel 20% gestegen op jaarbasis.

De benchmark S&P 500 index is dit jaar met 20% gestegen, maar David Kostin van Goldman Sachs zegt dat de komende vijftien maanden lang niet zo spannend zullen zijn voor de beleggers.

Kostin voorspelt dat SPX 2022 sluit op 4.900, wat een stijging van ongeveer 10% betekent vanaf hier.

Kostin verdedigt zijn proefschrift bij CNBC’s “Squawk on the Street”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Interessant is dat hij tegen het einde van het jaar een verdere stijging tot 4.700 verwacht, en dan pas in 2022 een bescheiden stijging van 200 punten. Hij verdedigde zijn proefschrift bij CNBC’s “Squawk on the Street”, en zei:

We gaan uit van een winstgroei van slechts 2,0% volgend jaar. Veel van dit gematigde niveau van winstgroei is een functie van belastinghervormingen. Als we geen belastinghervormingen hadden gehad, hadden we ongeveer 7,0% van de winstgroei verwacht. Belastinghervormingen compenseren dus ongeveer 5,0% tegenwind in de winstgroei.

De benchmark wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 21 keer de forward multiple met een obligatierendement van 1,50%. Kostin verwacht dat het tegen het einde van het jaar licht zal stijgen tot 1,60%, wat zijn visie van 4.700 voor SPX tegen het einde van het jaar ondersteunt.

Lebenthal zegt dat de langetermijnvooruitzichten positief blijven

Ook op donderdag herhaalde Jim Lebenthal van Cerity Partners dat de langetermijnvooruitzichten voor de Amerikaanse aandelenmarkt positief blijven, aangezien er meer wind mee dan tegenwind is. Op CNBC’s “Halftime Report” zei hij:

De markt heeft de knelpunten in de toeleveringsketen, inflatie en de disfunctie van het congres ingeprijsd. Ik denk dat de Fed nog minstens negen maanden lang obligaties zal blijven kopen en contant geld zal storten. De delta heeft ook zijn hoogtepunt bereikt. Ik ben een langetermijnbelegger en ik ben dol op wat ik nu zie van de cyclische aandelen.

Vorige week zei Joseph Fahmy van Zor Capital ook dat de Fed zal blijven zorgen voor een aandelenvriendelijke omgeving.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld