Walgreens CEO: vaccinmandaten verbeterden de resultaten in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 14, 2021
  • Walgreens Boots Alliance rapporteert marktconforme resultaten voor Q4.
  • CEO Brewer bespreekt de inkomsten in een interview met Bertha Coombs van CNBC.
  • De aandelen van het bedrijf zijn donderdag met 2,0% gestegen in de voorbeurshandel.

De aandelen van Walgreens Boots Alliance Inc (NASDAQ: WBA) stegen met 2,0% in premarket handel nadat het bedrijf op donderdag markt-betreffende resultaten voor zijn fiscale vierde kwartaal rapporteerde.

De financiële prestaties van Walgreens in het vierde kwartaal

Walgreens rapporteerde een nettowinst van $ 627 miljoen, wat neerkomt op 72 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar was het netto-inkomen beperkt tot een veel lagere $ 373 miljoen of 43 cent per aandeel. Op gecorrigeerde basis verdiende het Amerikaanse bedrijf $ 1,17 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Walgreens genereerde een omzet van $ 34,26 miljard, tegenover $ 30,37 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 1,02 op een omzet van $ 33,03 miljard voorspeld.

Andere opmerkelijke cijfers waren onder meer een stijging van 8,1% van de vergelijkbare verkoop van apotheken in de VS en een stijging van 8,9% van de vergelijkbare detailhandelsverkopen. De vergelijkbare apotheekomzet van Boots UK groeide het afgelopen kwartaal met 11,4% en de vergelijkbare detailhandelsverkopen stegen met 15%.

Walgreens heeft zijn doel bereikt om de jaarlijkse kosten met $ 2 miljard per jaar eerder dan gepland te verlagen, volgens het persbericht over de winst.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Brewer met Bertha Coombs van CNBC

De apotheekketen leverde in het vierde kwartaal 13,5 miljoen doses COVID-19 vaccinaties – twee keer zoveel als verwacht – die de resultaten hielpen verbeteren. In een interview met Bertha Coombs van CNBC zei CEO Roz Brewer:

Er zijn veel bedrijven, steden, gemeenten die vaccinatie verplicht stellen. Het dwingt mensen om het vaccin te krijgen als ze naar hun werk moeten. Het zorgt voor een toename, en dat zien we in onze winkels.

De Delta variant verhoogde ook de vraag naar vaccinatie in het afgelopen kwartaal, voegde ze eraan toe. Brewer was het ermee eens dat problemen met de toeleveringsketen en het tekort aan arbeidskrachten ook een punt van zorg waren voor Walgreens. Het bedrijf verhoogde het minimumloon tot $ 15 per uur en bood bonussen aan om het arbeidstekort op te vangen.

Ook op donderdag investeerde Walgreens $ 5,2 miljard om de meerderheidsbelanghebbende in VillageMD te worden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld