JB Hunt aandelen handelen vrijdag hoger: dit is waarom

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 15, 2021
  • JB Hunt rapporteert marktconforme resultaten voor Q3.
  • Het bedrijf zegt dat het vaccinmandaat de beperkingen van de toeleveringsketen kan verergeren.
  • De aandelen van het transportbedrijf stegen vrijdag met 10%.

De aandelen van JB Hunt Transport Services Inc (NASDAQ: JBHT) stegen vrijdag met 10% nadat het bedrijf marktconforme resultaten voor het fiscale derde kwartaal rapporteerde. Het logistieke bedrijf erkende de druk van stijgende lonen, maar zei dat de groei in alle bedrijven dit hielp compenseren.

Financiële prestaties Q3

JB Hunt zei dat zijn netto-inkomen in het derde kwartaal werd gedrukt op $ 199,8 miljoen, wat zich vertaalt naar $ 1,88 per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar was het nettoresultaat gemaximeerd op $ 125,5 miljoen of $ 1,18 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Amerikaanse bedrijf genereerde een omzet van $ 3,14 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 27,2%. Volgens FactSet hadden experts een winst per aandeel van $ 1,78 voorspeld op een omzet van $ 3,02 miljard.

Opbrengst uit bedrijfssegmenten

Volgens het persbericht over de winst noteerde JB Hunt een jaar-op-jaar stijging van de inkomsten uit Intermodal met 17%. De omzet uit dedicated contractdiensten steeg met 20% en de omzet uit geïntegreerde capaciteitsoplossingen groeide met 55%.

De inkomsten uit eindmijlsdiensten en vrachtwagenladingen waren respectievelijk 13% en 87% hoger dan vorig jaar.

Inkoop van contanten en aandelen

JB Hunt waardeerde zijn geldmiddelen en equivalenten aan het einde van het derde kwartaal op $ 530 miljoen. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf kocht in het derde kwartaal 286.000 of ongeveer $ 50 miljoen aan eigen aandelen terug.

Andere opmerkelijke cijfers omvatten een stijging van de bedrijfskosten met 25% tot $ 2,87 miljard. De kosten met betrekking tot lonen en uitkeringen stegen in het afgelopen kwartaal met 19,8%, en de kosten voor huur en aankoop transport stegen met 28,5%.

Op vrijdag zei Shelley Simpson, Chief Commercial Officer van JB Hunt, dat het vaccinmandaat van Biden de beperkingen van de toeleveringsketen zou kunnen verergeren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money