Albertsons CEO over de supply chain: ‘er is geen reden tot paniek’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 18, 2021
  • Albertsons rapporteert marktconforme resultaten voor Q2.
  • Het supermarktbedrijf verhoogde zijn kwartaaldividend en de vooruitzichten voor het hele jaar.
  • CEO Vivek Sankaran bespreekt de inkomsten op CNBC's "Squawk on the Street".

De aandelen van Albertsons Companies Inc (NYSE: ACI) stegen maandag met 5,0% nadat de Amerikaanse supermarktketen marktconforme resultaten voor zijn fiscale tweede kwartaal rapporteerde en de vooruitzichten voor het volledige jaar verhoogde.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Sankaran met CNBC’s ‘Squawk on the Street’

Op CNBC’s “Squawk on the Street” was CEO Vivek Sankaran het ermee eens dat het bedrijf sinds de zomers problemen heeft met de toeleveringsketen, maar zei dat de “variëteit” die we onze consumenten bieden, dit goedmaakt. Hij voegde toe:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We hebben geen fundamentele uitdagingen zoals in de begindagen van de pandemie. Dus mensen zullen niet tekort komen. Op dat vlak is er dus geen reden tot paniek. Je moet gewoon een beetje geduld hebben om te vinden wat je wilt, wanneer je het wilt.

Volgens de CEO zet Albertsons zich in voor kostenbesparingen en het gebruik van technologie om de productiviteit te maximaliseren en de marges sterk te houden.

Financiële prestaties Q2

Albertsons zei dat zijn netto inkomen $ 295,2 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 52 cent per aandeel. In de vergelijkbare periode van vorig jaar was het netto inkomen gemaximeerd op $ 284,5 miljoen of 49 cent per aandeel. Op gecorrigeerde basis verdiende het aan de NYSE genoteerde bedrijf 54 cent per aandeel, volgens het persbericht over de winst.

Het in Idaho gevestigde bedrijf genereerde een omzet van $ 16,506 miljard, vergeleken met een jaar geleden van $ 15.758 miljard. Volgens FactSet hadden experts een aangepaste winst per aandeel van 45 cent voorspeld op een omzet van $ 15,864 miljard.

Dividend- en jaarbegeleiding

Albertsons kondigde een kwartaaldividend van 12 cent per aandeel aan, een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar. Voor het volledige jaar voorspelt het nu tot $ 2,60 aan winst per aandeel bij een daling van 3,5% in identieke verkopen. Ter vergelijking: analisten verwachten $ 2,28 winst per aandeel bij een daling van 4,0% in identieke verkopen.

Eerder deze maand verlaagde BMO Capital Markets de rating van Albertsons naar “underperform”.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money