Heeft Cathie Wood de benchmark verslagen in Q3?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 19, 2021
  • De benchmark S&P 500 index bleef vlak in Q3.
  • De actief beheerde ETF's van Cathie Wood presteerden in Q3 slechter dan SPX.
  • Haar vlaggenschip ARKK ETF is meer dan 20% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit.

De macro-economische tegenwind maakte het voor beleggers zeker een uitdaging om in het derde kwartaal goed geld te verdienen met de benchmark S&P 500 index. Maar hadden degenen met geld in Cathie Wood’s Ark ETF’s het beter?

De ARK Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ)

ARKQ presteerde in het derde kwartaal slechter dan de benchmark, aangezien Kratos bleef afglijden op berichten dat budgettaire druk Skyborg voorbij 2023 zou kunnen duwen. Een uitverkoop in Baidu woog verder op de ETF toen de Chinese regering hard optrad tegen haar in de VS genoteerde technologiereuzen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tot de best presterende behoorden Tesla en Unity Software, die beide apprecieerden na sterke cijfers voor hun fiscale tweede kwartaal.

De ARK Next Generation Internet ETF (ARKW)

ARKW presteerde slechter dan de SPX omdat de toenemende concurrentie in mobiel gamen resulteerde in een daling van de inkomsten. Roku zakte ook 30% na het melden van een trager dan verwachte gebruikersgroei in het tweede kwartaal die de recente daling van de ETF versterkte.

ARKW zag om reeds genoemde redenen ook de beste prestaties van Tesla en Unity Software in het derde kwartaal.

De ARK Genomic Revolution ETF (ARKG)

ARKG presteerde slechter dan de S&P 500 vanwege het afnemende vertrouwen van investeerders dat Teladoc Health goed zou kunnen blijven presteren in een postpandemische wereld. Bovendien stortte Fate Therapeutics fors in nadat het in augustus gegevens had gerapporteerd van zijn “Natural Killer” celprogramma’s.

Een van de best presterende waren Arcturus Therapeutics, aangezien het Translate Bio en Regeneron Pharmaceuticals op grote vraag overnam voor zijn COVID-19 antilichaamcocktail.

De ARK Fintech Innovation ETF (ARKF)

ARKF presteerde slechter dan de benchmark vanwege de vrees dat hogere hypotheekrentetarieven de huizenmarkt zouden kunnen raken, waardoor de Zillow Group met meer dan 25% daalde. Een ander nadeel in het derde kwartaal kwam van Pinterest, dat kracht verloor na het melden van een scherpe opeenvolgende daling van MAU’s.

Positieve bijdragen van Sea en LendingClub hielpen de onderpresteerders “gedeeltelijk” te compenseren.

De ARK Space Exploration and Innovation ETF (ARKX)

ARKX presteerde in het derde kwartaal slechter dan de SPX vanwege Kratos om bovengenoemde redenen. Bovendien woog het Chinese hardhandig optreden tegen zijn in de VS genoteerde technologiebedrijven op een andere van zijn omvangrijke belangen, JD Logistics.

Opwaarts in Q3 kwam van Unity Software en, nog belangrijker, van Netflix, toen de Zuid-Koreaanse serie “Squid Game” viraal ging.

De ARK Innovatie ETF (ARKK)

Ten slotte presteerde ARKK – de vlaggenschip ETF ook minder goed dan de S&P 500, waarbij de keerzijde voornamelijk kwam van Roku om de hierboven genoemde redenen en Zoom Video Communications, die een vertraging in de groei rapporteerde toen werkgevers hun personeel terug naar kantoren begonnen terug te roepen.

Tot de topbijdragers behoorden Tesla en Unity Software.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money