Johnson & Johnson CFO verdedigt het omzetverlies in fiscaal Q3

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 19, 2021
  • Johnson & Johnson rapporteert gemengde resultaten voor Q3.
  • De Amerikaanse multinational verhoogde zijn guidance voor het hele jaar.
  • CFO Wolk besprak de kwartaalresultaten op de "Squawk Box" van CNBC.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) versloeg de schattingen van Wall Street voor de winst in het fiscale derde kwartaal, ondanks een lichte misser op het verkoopfront. De aandelen van het bedrijf stegen met 1,0% in voorbeurshandel na verhoogde verwachtingen voor het hele jaar.

Hoogtepunten uit CFO Wolk’s interview met CNBC’s ‘Squawk Box’

In de “Squawk Box” van CNBC gaf CFO Joseph Wolk de “timing” de schuld van de lager dan verwachte verkopen van de afdeling farmaceutica en medische hulpmiddelen in het derde kwartaal. Hij zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bij de Delta variant hebben we fluctuaties in keuzeprocedures ervaren. Het ziekenhuispersoneel was ook enigszins beperkt, waardoor het aantal electieve procedures in het derde kwartaal verder werd verminderd. Die procedures zien we in het vierde kwartaal of begin volgend jaar terugkomen.

Wolk verwacht ook dat het personeelstekort in het vierde kwartaal zal verbeteren. Vorige week stemde het adviespanel van de Amerikaanse FDA voor de booster van Johnson & Johnson voor mensen van 18 jaar en ouder na minimaal 2 maanden van de startdosis.

Financiële prestaties Q3

Johnson & Johnson rapporteerde in het derde kwartaal een gecorrigeerde winst per aandeel van $ 2,60 op een omzet van $ 23,34 miljard. Volgens Refinitiv hadden experts een gecorrigeerde WPA van $ 2,35 voorspeld, maar een iets hogere omzet van $ 23,72 miljard.

Het COVID-19 vaccin van JNJ droeg in het afgelopen kwartaal $ 502 miljoen bij aan de totale omzet. De omzet van de segmenten consumenten-, farmaceutische en medische apparatuur steeg respectievelijk met 5,3%, 13,8% en 8,0%, volgens het persbericht over de winst.

Begeleiding voor het hele jaar

Voor het volledige jaar voorspelt Johnson & Johnson nu een winst per aandeel van $ 9,82 op een omzet van $ 94,1 miljard tot $ 94,6 miljard. Het handhaafde zijn advies voor de verkoop van COVID-19 vaccins dit jaar op $ 2,5 miljard.

Eerder dit jaar, in augustus, stopte JNJ de HIV vaccinproef wegens onvoldoende werkzaamheid.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld