GBP/USD voorspelling vooruitlopend op de inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 20, 2021
  • Het GBP/USD paar zit de laatste tijd in een bullish trend.
  • Het paar handelt op het hoogste niveau sinds 18 september.
  • De bullish trend zal waarschijnlijk voortzetten met de verwachte agressieve BOE.

De GBP/USD prijs hield stabiel in de ochtendsessie terwijl traders wachtten op de komende UK consumenteninflatiegegevens. Het paar handelt op 1,3805, iets onder het hoogste niveau sinds 16 september.

Britse consumenteninflatiegegevens

Het Office of National Statistics (ONS) zal woensdagochtend de meest recente inflatiegegevens van consumenten en producenten publiceren. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de totale CPI in september met 3,5% is gestegen, na een stijging tot 3,2% in de voorgaande maand.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, zal in september naar verwachting met 3,0% zijn gestegen, tegen 3,1% in de voorgaande maand. Het cijfer zal aanzienlijk hoger zijn dan de doelstelling van de Bank of England (BOE) van 2,0%.

De consumenten- en producentenprijzen zijn in de meeste landen om verschillende redenen gestegen. Ten eerste zijn veel bedrijven gedwongen hun lonen te verhogen vanwege het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten. Uit recente gegevens blijkt dat de loongroei in het VK in augustus met ongeveer 5,6% is gestegen.

Ten tweede zijn er aanzienlijke tekorten aan onderdelen, vooral in de auto en elektronica industrie. De belangrijkste tekorten zitten in computerchips, die essentieel zijn voor het draaien van belangrijke apparaten. Helaas zullen deze tekorten naar verwachting nog enkele maanden aanhouden.

Ten derde zijn er in het VK enkele uitdagingen met betrekking tot de Brexit. Het VK heeft nieuwe gesprekken met de EU geëist over de secties over Noord-Ierland. Deze uitdagingen hebben geleid tot enkele tekorten, die hebben bijgedragen tot hogere prijzen.

Het belangrijkste is dat de kosten van de meeste grondstoffen de afgelopen weken zijn gestegen. Zo is de prijs van ruwe olie naar het hoogste niveau in acht jaar gestegen, terwijl aardgas naar een recordhoogte is gestegen.

Daarom is het GBP/USD paar gestegen, aangezien de trends in inflatie en werkgelegenheid de Bank of England (BOE) er waarschijnlijk toe zullen aanzetten haar strategie op het gebied van rentetarieven te wijzigen.

GBP/USD voorspelling

gbp/usd

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Het paar wordt ondersteund door de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden. Het bewoog ook boven het belangrijkste weerstandsniveau op 1,3750, het hoogste niveau op 23 september.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het volgende belangrijke weerstandsniveau op 1,3915, het hoogste niveau op 14 september.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money