Snap valt 25% omdat de Q3 resultaten beleggers teleurstellen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 21, 2021
  • De omzet van Snap in Q3 is lager dan verwacht.
  • Ali Mogharabi van Morningstar bespreekt de inkomsten op CNBC's "Closing Bell".
  • De aandelen van het social media bedrijf zakten 25% in de handel na sluitingstijd.

Aandelen van Snap Inc (NYSE: SNAP) zakten bijna 30% in de nabeurshandel nadat het bedrijf een lager dan verwachte omzet rapporteerde voor het fiscale derde kwartaal, waarbij iPhone’s privacy-update de schuld kreeg die zwaar woog op zijn advertentieactiviteiten.

Mogharabi van Morningstar geeft commentaar op de prijsactie

Bij de “Closing Bell” van CNBC zei Ali Mogharabi van Morningstar dat als leidinggevenden tijdens de conference call ervoor zorgen dat ze stappen ondernemen om aan te pakken wat Apple onlangs heeft gedaan, dit de investeerders op korte tot middellange termijn zou kunnen kalmeren. Hij voegde toe:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Onlangs hebben ze enkele stappen gezet die aangeven dat ze adverteerders extra mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld Arcadia, de advertentiestudio die ze begonnen te creëren en die adverteerders meer flexibiliteit geeft om betere, op augmented reality gebaseerde berichten te maken en mogelijk de aandacht van de jongere gebruikers te trekken.

Financiële prestaties Q3

Snap zei dat het in het derde kwartaal $ 72 miljoen verloor, een daling van 64% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Op aangepaste basis verdiende het 17 cent per aandeel op een omzet van $ 1,07 miljard. Volgens Refinitiv hadden experts 8 cent gecorrigeerde WPA voorspeld, maar een hogere omzet van $ 1,10 miljard.

Het in Californië gevestigde bedrijf had het afgelopen kwartaal 306 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, met een ARPU van $ 3,49. Ter vergelijking: analisten hadden 301,8 miljoen DAU’s en $ 3,67 aan gemiddelde inkomsten per gebruiker verwacht. Dagelijks actieve gebruikers stegen echter met 23% op jaarbasis.

Vooruitzichten

Naast de privacywijzigingen van Apple, zei Snap dat arbeidstekorten en beperkingen in de toeleveringsketen ook kunnen wegen op de resultaten over het vierde kwartaal. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf voorspelt nu een omzet van $ 1,20 miljard dit kwartaal, vergeleken met de consensusraming van analisten van $ 1,36 miljard.

Snap verwacht tot 318 miljoen DAU’s in het vierde kwartaal ten opzichte van de voorspelling van de experts van 311,8 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld