Facebook vs Snap: wat is een betere koop volgens Stephanie Link?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 22, 2021
  • Stephanie Link legt uit waarom ze Facebook beter vindt dan Snap.
  • De omzet van Snap in het derde kwartaal bleef gisteravond achter bij de verwachtingen.
  • De aandelen van het social media bedrijf zijn vrijdag met 25% gedaald.

Snap Inc (NYSE: SNAP) is vrijdagochtend met ongeveer 25% gedaald nadat de omzet in het derde kwartaal achterbleef bij de verwachtingen, omdat de privacyveranderingen van Apple wogen op zijn advertentieactiviteiten. Maar Stephanie Link van Hightower is nog steeds terughoudend in het kopen van de dip.

Opmerkingen van Link over de ‘Squawk Box’ van CNBC

Op de “Squawk Box” van CNBC zei Link dat ze liever Facebook Inc (NASDAQ: FB) zou kopen om de social media ruimte te spelen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ik koop liever Facebook omdat je hetzelfde thema krijgt en dezelfde seculiere groei, maar Facebook is een stuk goedkoper. Het handelt tegen 10 keer EBITDA versus Snap tegen 33 keer prijs/verkoop. Het belangrijkste is dat Facebook winstgevend is, deze jongens niet.

Facebook zelf is begin september ongeveer 10% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in het jaar tot nu toe, nadat het werd geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen dat winst boven veiligheid verkoos.

Snap kan enige tijd nodig hebben om te herstellen

Link is het ermee eens dat Snap het uiteindelijk zou kunnen oppikken omdat het ongelooflijk populair is bij de jongere generaties, maar zei dat het tijd zou kunnen kosten om dit te doen.

Ze moesten richting geven aan een omzetgroei van ten minste 50%, maar dat deden ze niet. Dus dit gaat vandaag een klap krijgen, en het zal wat tijd kosten om zichzelf door te werken. Maar alle kinderen gebruiken Snap, dus op een gegeven moment zal het interessant zijn om er nog eens naar te kijken.

Link houdt ook meer van Facebook dan van Snap, omdat de eerste nu lagere verwachtingen heeft en de privacykwesties al in de prijs zijn verwerkt. Snap, aan de andere kant, voegde ze eraan toe, moet “in dat veelvoud groeien” voordat ze een plek op haar kooplijst kan vinden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money