GBP/USD voorspelling terwijl BOE hoofdeconoom waarschuwt voor inflatie

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 22, 2021
  • Het GBP/USD paar bevindt zich de laatste tijd in een sterke bullish trend.
  • Het paar zweeft in de buurt van het hoogste niveau sinds september.
  • De BOE hoofdeconoom waarschuwde dat de inflatie zou kunnen oplopen tot 5,0%.

De GBP/USD prijs schommelt rond het hoogste niveau sinds medio september, nadat de hoofdeconoom van de Bank of England (BOE) een belangrijke waarschuwing voor inflatie had afgegeven. Het paar wacht ook op de laatste gegevens over de detailhandelsverkopen in het VK. Het handelt op 1.3800, wat iets lager is dan het hoogste punt van deze week op 1,3835.

Britse inflatie en detailhandelsverkopen

Eerder deze week publiceerde het VK relatief zwakke consumenteninflatiegegevens. Uit de cijfers bleek dat de totale consumenteninflatiecijfers in september daalden tot 3,1%. Deze daling was iets lager dan wat de meeste analisten hadden verwacht. De cijfers lagen boven de doelstelling van de Bank of England van 2,0%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er zijn echter verwachtingen dat de consumentenprijsindex van het land zal blijven stijgen naarmate de energiecrisis voortduurt.

In een verklaring zei de nieuwe BOE hoofdeconoom, Huw Pill, dat de inflatie van het land in 2022 de tarieven zouden kunnen stijgen tot “dicht bij of zelfs iets boven 5%”.

De verklaring kwam een paar dagen nadat de BOE gouverneur, Andrew Bailey, zei dat de bank zal moeten optreden om de inflatie binnen de perken te houden. Daarom zijn sommige analisten van mening dat er al in november een renteverhoging zou kunnen komen.

De GBP/USD-topverhuizers zullen de nieuwste PMI- en detailhandelsverkopen in het VK zijn. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de totale detailhandelsverkopen stegen van -0,9% in augustus tot 0,5% in september. Op jaarbasis is de verwachting echter dat de omzet is gedaald van 1,9% naar -0,4%.

De kernwinkelomzet, exclusief de volatiele voeding en energie, zal in september naar verwachting met 0,2% zijn gestegen. De verwachting is dat ze in september zijn gedaald tot 1,7%. Markit zal ook de flash PMI-gegevens van oktober publiceren.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

Het GBP/USD paar is de afgelopen dagen zijwaarts bewogen. Het paar is gedaald van 1,3835 naar 1,3800. Het blijft iets boven de belangrijke steun op 1,3750, het hoogste niveau op 23 september. Het paar blijft boven de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden.

Daarom zal het paar waarschijnlijk een break-and-retest patroon hebben, waarbij het de belangrijkste support op 1,3750 opnieuw test en vervolgens de bullish trend hervat.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld