Mattel CEO over Q3 resultaten: “we zijn klaar voor een sterk vakantieseizoen”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 22, 2021
  • Mattel rapporteerde marktconforme resultaten voor Q3.
  • CEO Ynon Kreiz besprak toekomstperspectieven in een interview met Bloomberg.
  • De aandelen van de Amerikaanse speelgoedfabrikant zijn vrijdagochtend meer dan 5,0% gestegen.

De aandelen van Mattel Inc (NASDAQ: MAT) zijn vrijdag met meer dan 5,0% gestegen, nadat het speelgoedbedrijf marktconforme resultaten voor zijn fiscale derde kwartaal rapporteerde en zijn prognose voor het volledige jaar verhoogde.

Hoogtepunten uit interview CEO Kreiz met Bloomberg

In een interview met Bloomberg was CEO Ynon Kreiz het ermee eens dat Mattel het afgelopen kwartaal te maken had met beperkingen in de toeleveringsketen, maar zei dat het bedrijf in staat was om deze te omzeilen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We anticipeerden op korte leveringen en langere doorlooptijden en hielden daar rekening mee in onze planning met zeer specifieke mitigerende maatregelen. Onze schaalexpertise en flexibel supply chain model dat we de afgelopen drie jaar hebben geherstructureerd, wordt in ons voordeel gespeeld. We zijn nu klaar voor een sterk vakantieseizoen.

Kreiz bevestigde ook dat de inflatiedruk op de winstgevendheid drukte, maar het bedrijf verhoogde nog steeds de verwachtingen over de sterke consumentenvraag en een reeks nieuwe producten voor de kinderen deze feestdagen.

Financiële resultaten Q3

Mattel zei dat het $ 813 miljoen verdiende in het derde kwartaal, wat zich vertaalt naar $ 2,29 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd de winst gemaximeerd op een fors lagere $ 311 miljoen of 89 cent per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het Amerikaanse bedrijf 84 cent per aandeel.

Mattel genereerde $ 1,76 miljard aan omzet, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 8,0%. In Noord-Amerika steeg de omzet met 12%. Volgens FactSet hadden experts 72 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld op een omzet van $ 1,69 miljard.

Begeleiding voor het hele jaar

Voor het volledige boekjaar voorspelt Mattel nu dat zijn netto omzet met 15% zal stijgen, tegen tot 14% waar het eerder op had gerekend. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf verwacht dit jaar een gecorrigeerde EBITDA van $ 925 miljoen en is ervan overtuigd dat het in 2022 de $ 1,0 miljard zal overschrijden, volgens het persbericht over de winst.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money