De CEO van Restaurant Brands legt uit waarom het de omzet in Q3 miste

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 25, 2021
  • Restaurant Brands International rapporteert gemengde Q3 resultaten.
  • CEO Jose Cil besprak de winst op CNBC's "Squawk on the Street".
  • De aandelen van het fastfoodbedrijf zijn maandag met meer dan 4,0% gedaald.

Restaurant Brands International Inc (NYSE: QSR) zei dat de winst de ramingen van Wall Street in het fiscale derde kwartaal overtrof. De aandelen van het fastfoodbedrijf daalden vanochtend echter meer dan 4,0% bij een lager dan verwachte omzet.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Cil met ‘Squawk on the Street’ van CNBC

Op CNBC’s “Squawk on the Street” gaf CEO Jose Cil de schuld aan het tekort aan arbeidskrachten, inflatie en de wereldwijde pandemie voor de klap voor de inkomsten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We staan voor uitdagingen. We zagen een impact in bedrijfsuren en servicemodi, voornamelijk vanwege personeelstekorten. We zagen ook een impact op onze distributieactiviteiten in het noordoosten, waardoor de beschikbaarheid van producten voor sommige van onze winkels werd beperkt.

Volgens de Chief Executive zijn alle drie de merken – Burger King, Popeyes en Tim Hortons – op dit moment “in lijn met de inflatie”, en RBI werkt nauw samen met leveranciers en franchisepartners om de uitdagingen aan te pakken.

Belangrijkste punten uit de financiële resultaten van RBI in Q3

Restaurant Brands rapporteerde een nettowinst van $ 221 miljoen, wat neerkomt op 70 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar was het nettoresultaat gemaximeerd op $ 145 miljoen of 47 cent per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende de Canadees-Amerikaanse multinational 76 cent per aandeel, zo blijkt uit het winstpersbericht.

Het aan de NYSE genoteerde bedrijf genereerde een omzet van $ 1,495 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 11,8%. Volgens FactSet hadden experts 74 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld op een hogere omzet van $ 1,522 miljard.

De vergelijkbare omzet steeg met 7,9% bij Burger King en met 8,9% bij Tim Hortons. Popeyes rapporteerde echter een omzetdaling van 2,4% in dezelfde winkel. Andere opmerkelijke cijfers waren onder meer de verkoopkosten die in het derde kwartaal met 17,2% stegen tot $ 490 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money