Alphabet overtreft schattingen in Q3: ‘het aandeel is nog steeds goedkoop’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 26, 2021
  • Alphabet verslaat de schattingen van Wall Street in Q3.
  • Jefferies Thill legt uit waarom aandelen ondanks sterke resultaten zijn gedaald.
  • CFO Porat zegt dat de impact van de privacywijzigingen van Apple slechts "bescheiden" was.

Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) overtrof handig de schattingen van Wall Street in het fiscale derde kwartaal, waardoor de bezorgdheid dat Apple’s privacywijzigingen Google ook zullen treffen, in diskrediet wordt gebracht, zoals Facebook en Snap deden.

Waarom zijn aandelen gedaald in uitgebreide handel?

Brent Thill van Jefferies verklaarde in het “Closing Report” van CNBC dat de aandelen van Alphabet ongeveer 2,0% daalden tijdens de uitgebreide handel ondanks sterke resultaten:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

59% sinds het begin van het jaar, een enorme stap. YouTube was een beetje lichter dan de meeste mensen dachten, maar over het algemeen goede cijfers. Aandelen zijn nog steeds goedkoop met een EBITDA van halverwege de tienerjaren. We houden er nog steeds van op de lange termijn, maar een aantal van deze namen hebben grote stappen gezet, ze moeten deze winsten verteren.

Thill beoordeelt GOOGL op ‘kopen’ met een koersdoel van $ 3.325, wat een winst van bijna 30% vertegenwoordigt ten opzichte van waar het aandeel dinsdag sloot.

Financiële resultaten Q3

Alphabet rapporteerde een nettowinst van 18,94 miljard dollar, wat neerkomt op 27,99 dollar per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op $ 11,25 miljard of $ 16,40 per aandeel, volgens het persbericht over de winst.

De Amerikaanse multinational genereerde een omzet van $ 53,62 miljard, tegenover $ 37,97 miljard een jaar geleden. De vermelde omzet is exclusief $ 11,5 miljard aan kosten in verband met verkeersacquisitie. Volgens FactSet hadden experts een winst van $ 23,73 per aandeel voorspeld op een omzet van $ 52,3 miljard (ex-TAC).

Impact van de privacywijzigingen van Apple

Volgens CFO Ruth Porat was de impact van de privacywijzigingen van Apple op de inkomsten van YouTube in het derde kwartaal slechts “bescheiden”.

De totale inkomsten van Google uit geprinte advertenties bedroegen $ 53,1 miljard (43% hoger dan vorig jaar), waarvan $ 37,9 miljard afkomstig was van ‘Zoeken’ en $ 7,2 miljard uit YouTube verkopen, beide aanzienlijk hoger dan de cijfers van vorig jaar.

Alphabet zei dat de operationele marge in het derde kwartaal 32% bedroeg, een sterke stijging ten opzichte van de 24% van vorig jaar. Met $ 5,0 miljard steeg de cloudomzet in het afgelopen kwartaal met 47%.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money