Coca-Cola CEO over Q3 resultaten: supply chain problemen zijn niet catastrofaal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 27, 2021
  • Coca-Cola rapporteert marktconforme resultaten voor Q3.
  • De drankengigant verhoogde zijn verwachting voor het volledige boekjaar.
  • CEO Quincey besprak de inkomsten in een interview met Sara Eisen van CNBC.

De aandelen van Coca-Cola Co (NYSE: KO) stegen woensdagochtend met 3,0% nadat de drankengigant marktbetreffende resultaten voor zijn fiscale derde kwartaal rapporteerde en de vooruitzichten voor de toekomst verhoogde.

Hoogtepunten uit het interview van CEO Quincey met Sara Eisen van CNBC

De verkoop en volumes van Coca-Cola keerden terug naar het niveau van 2019 in het derde kwartaal, wat bijzonder indrukwekkend was omdat veel van zijn segmenten nog niet volledig hersteld zijn van de pandemie. Samenvattend haar interview met CEO James Quincey, CNBC’s Sara Eisen zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ze zijn terug in categorieën zoals snelbedieningsrestaurants, vooral die welke digitaal geneigd zijn of drive-throughs hebben. Maar Coke is groot in cruises en stadions, maar reizen, vrije tijd en gastvrijheid moeten nog volledig herstellen.

Quincey vertelde Eisen ook dat Coca-Cola de uitgaven aan marketing had hervat na het stopzetten van reclame vorig jaar te midden van de wereldwijde pandemie. De Chief Executive was het ermee eens dat de beperkingen van de toeleveringsketen en het tekort aan arbeidskrachten een uitdaging waren, maar sprak zijn vertrouwen uit dat het geen dealbreaker was.

Wat de toeleveringsketen betreft, is de situatie duidelijk krap. Ze worden er op alle fronten mee geconfronteerd, maar ze kunnen er doorheen. Ze zeiden dat het niet rampzalig was. Hetzelfde geldt voor arbeidskosten, hogere inputkosten voor grondstoffen, hogere kosten voor materialen zoals blikjes en flessen; Coca-Cola voelt het allemaal, maar hij zei dat het de winstgevendheid niet in de weg staat.

Financiële prestaties Q3

Coca-Cola zei dat zijn netto-inkomen op $ 2,47 miljard stond, wat zich vertaalt naar 57 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op $ 1,74 miljard of 40 cent per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het Amerikaanse bedrijf 65 cent per aandeel.

De in Georgië gevestigde multinational genereerde $ 10,04 miljard aan inkomsten, wat een jaarlijkse groei van 16,1% vertegenwoordigt, volgens het persbericht over de winst. Volgens FactSet hadden experts 58 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld op 9,77 miljard dollar aan inkomsten.

Toekomstige begeleiding

Voor fiscaal 2021 voorspelt Coca-Cola nu tot 17% groei op jaarbasis van de gecorrigeerde winst per aandeel. Ter vergelijking: analisten pleiten in plaats daarvan voor een stijging van 15,9%. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf verwacht dat zijn organische omzet dit jaar met 15% zal stijgen.

In het derde kwartaal zei Coca-Cola dat het volume en de omzet in alle regio’s stegen. Vorige week herhaalde Morgan Stanley zijn “koop” rating op KO met een koersdoel van $ 65, wat vanaf hier een stijging van bijna 20% vertegenwoordigt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money