CEO Fields legt uit waarom Hertz Tesla koos

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 27, 2021
  • Hertz plaatste een bestelling voor 100.000 Tesla's.
  • CEO Fields zegt dat Tesla de enige fabrikant is die op grote schaal EV's produceert.
  • De aandelen van zowel Tesla Inc als Hertz Global Holdings Inc zijn sinds vrijdag met meer dan 10% gestegen.

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) trad eerder deze week toe tot de biljoen dollar club nadat Hertz Global Holdings Inc een bestelling plaatste voor 100.000 elektrische voertuigen die Tesla tegen het einde van 2022 wil leveren.

Hertz wil 20% van zijn wereldwijde vloot elektrificeren

Op CNBCs “Squawk Box” herhaalde Hertz CEO Mark Fields dat het autoverhuurbedrijf ten minste 20% van zijn wereldwijde vloot wil elektrificeren. Het werkte samen met Tesla Inc omdat het de enige fabrikant is die momenteel EV’s op grote schaal produceert.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Wat Tesla heeft gedaan, is de industrie pushen naar elektrificatie en duurzaam transport. En we willen ook ons steentje bijdragen aan duurzaam vervoer en de industrie en consumenten helpen om elektrische voertuigen te gebruiken. Op dit moment is Tesla de enige fabrikant die op grote schaal EV’s produceert.

Naast het toevoegen van elektrische voertuigen aan haar vloot, heeft Hertz zich ook gecommitteerd aan het bouwen van oplaadinfrastructuur op haar locaties, zodat klanten geen EV’s kunnen huren.

Andere autofabrikanten investeren ook zwaar in EV’s

Fields waardeerde het feit dat grote autofabrikanten van over de hele wereld zwaar investeren in elektrische voertuigen en bevestigde dat Hertz uiteindelijk met hen allemaal zal samenwerken om de overstap naar elektrische voertuigen te versnellen.

General Motors komt de komende jaren met veel producten op de markt. Ford heeft een grote toezegging gedaan voor elektrische voertuigen. Volkswagen is heel duidelijk geweest in hun spil naar geëlektrificeerde voertuigen. Het is dus duidelijk dat de grote autofabrikanten in dit opzicht een grote druk uitoefenen.

De aandelen van zowel Tesla als Hertz zijn sinds afgelopen vrijdag met meer dan 10% gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money