Speculatie: Altria zou het saldo van Cronos Group kunnen kopen

Door:
op Nov 8, 2021
Listen
  • Altria zou de resterende uitstaande aandelen van Cronos kunnen kopen.
  • Een mogelijke deal zou in lijn zijn met Altria's visie om verder te gaan dan tabak.
  • De aandelen van het Canadese cannabisbedrijf zijn maandag met meer dan 20% gestegen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Cronos Group Inc (TSE: CRON) zijn maandag met meer dan 20% gestegen nadat New Cannabis Ventures zei dat Altria Group Inc (NYSE: MO) de resterende uitstaande aandelen van de cannabisproducent volgende week zou kunnen kopen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Altria heeft al een belang van 45% in Cronos Group

Copy link to section

Altria heeft momenteel een belang van 45% in Cronos Group dat het in 2019 nam voor C$ 2,40 miljard. Oorspronkelijk was het plan om de controle over het cannabisbedrijf te verwerven met warrants die het kocht tegen een uitoefenprijs van C$ 19 – een strategie die New Cannabis Venture niet langer als haalbaar beschouwt.

Het oorspronkelijke plan om de controle over het bedrijf te verwerven door de uitoefening van warrants, loopt nu gevaar met de warrants ver onder water en bijna op tijd. Altria zou naar onze mening verstandig zijn om haar positie te heroverwegen en nu de rest van Cronos Group te kopen.

Op het moment van schrijven handelt Cronos Group meer dan 55% onder de uitoefenprijs van de warrants. Het op cannabis gerichte nieuwsplatform ziet niet veel nadeel in CRON als de speculatie onjuist blijkt te zijn.

Een mogelijke deal zou in lijn zijn met de visie van Altria

Copy link to section

Volgens New Cannabis Ventures zou Altria de rest van de Cronos Group kunnen kopen voor ongeveer $ 2,0 miljard, wat minder dan 3,0% van zijn ondernemingswaarde vertegenwoordigt.

Dit wil zeggen dat de overname niet als een schok voor de balans zou komen. Toch zou het gecombineerde bedrijf agressiever kunnen zijn in het doordringen van de Amerikaanse cannabisindustrie – in lijn met Altria’s visie om verder te gaan dan tabak.

Cronos kondigt zijn telefonische vergadering meestal minstens een week van tevoren aan zijn investeerders aan. Het is de bedoeling dat het morgen Q3 resultaten rapporteert, maar tot nu toe zijn dergelijke onthullingen niet gedaan, wat volgens New Cannabis Ventures een indicatie zou kunnen zijn dat er een “deal in de maak is”.

USA Beurs Noord-Amerika Wereld