Lori Calvasina van RBC: “volgende grote stap in de markt is voor small caps”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 23, 2021
  • Lori Calvasina ziet volgend jaar een stijging in de S&P 500 tot 5.050.
  • De RBC analist verwacht dat small caps in de eerste helft van 2022 beter zullen presteren.
  • Ze heeft een onderwogen positie in onroerend goed en communicatiediensten.

Lori Calvasina van RBC Capital Market verwacht dat de benchmark S&P 500 index volgend jaar 5.050 zal bereiken, wat vanaf hier nog eens 10% winst betekent.

Interessant is dat ze zegt dat haar vooruitzichten meer aan de “conservatieve” kant zijn, aangezien veel economische indicatoren in 2022 instaan voor het noorden van 5.100.

Calvasina legt uit waarom ze optimistisch is over de SPX

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Simpel gezegd, Calvasina verwacht niet dat zorgen als inflatie of de pandemie snel het momentum zullen breken. Op CNBC’s “Worldwide Exchange” zei ze:

2022 wordt een beetje uitdagender dan wat we dit jaar hebben gezien; we zullen niet per se in een rechte lijn omhoog gaan, we zullen zeer evenwichtig zijn in termen van positionering van transacties. We verwachten wel wat schommelingen, maar over het algemeen denken we dat het weer een goed jaar gaat worden voor aandelen.

Volgens de RBC analist heeft bijna de helft van de bedrijven die genoteerd zijn aan de S&P 500 momenteel dividendrendementen die hoger liggen dan die van staatsobligaties op 10 jaar – een sterke indicator dat aandelen het komende jaar waarschijnlijk sterk zullen blijven.

Calvasina verwacht dat smallcaps beter zullen presteren

De Russell 2000 heeft een vierdaagse losing streak, maar Calvasina is nog steeds optimistisch over smallcaps. Ze schreef de recente dip toe aan de nieuwe golf van COVID in Europa, maar herinnerde eraan dat waardeaandelen het beter doen als de inflatieverwachtingen stijgen.

De volgende grote stap omhoog in de markt is dat smallcaps en waarde beter presteren. We denken dat de ondergewaardeerde cyclische aandelen het tot medio volgend jaar goed zullen doen, vooruitlopend op renteverhogingen door de Fed en vooruitlopend op markten die beginnen te anticiperen op een langzamer economisch herstel in 2023.

Ze is echter onderwogen in twee sectoren; onroerend goed en communicatiediensten. Ze beschouwt beide als “wild overgewaardeerd” en kiest voor smallcaps als een beter middel om de inflatiedruk aan te pakken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money