Gap Inc maakt Q3 resultaten bekend en daalt met 20%

By: Ruchi Gupta
on nov 24, 2021
  • Het bedrijf rapporteerde een stijging van 5% in de vergelijkbare omzet in Q3.
  • Er werd dit kwartaal een stijging van 46% in de onlineverkopen geregistreerd in vergelijking vorig jaar.
  • Het bedrijf zag een 42,1% brutomarge voor het kwartaal.

Gap Inc (NYSE: GPS) is een portfolio van miljarden dollars, doelgerichte lifestyle- en modemerken, waaronder Athleta, Banana Republic, Gap en Old Navy, en het grootste bedrijf in speciale kleding in de Verenigde Staten. Het maakte onlangs zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal voor 2021 bekend en daalde met 20% in de pre-market handel.

In dit kwartaal rapporteerde het een verwaterd verlies van $ 0,40 per aandeel. De onderneming hield geen rekening met vergoedingen die verband houden met de herstructurering van haar netto- en schuldkosten op lange termijn die verband houden met de strategische veranderingen die zich hebben voorgedaan in haar Europese bedrijfsactiviteiten.

Wat zei het management?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Chief Executive Officer van Gap Inc, Sonia Syngal, beweerde dat hoewel ze een groeiend momentum hadden toen ze het derde kwartaal van dit fiscale jaar ingingen, acute tegenwind in de toeleveringsketen een negatieve invloed had op hun vermogen om te voldoen aan de sterke vraag van de klant in de markt.

De CEO zei echter:

Toch hebben we opzettelijk geïnvesteerd in het opbouwen van blijvende klantenbinding door versneld gebruik te maken van luchtvracht om hen deze vakantie van dienst te zijn, waarbij we voor groei op de lange termijn hebben gekozen boven de impact op de winstgevendheid op korte termijn.

Sonia zei verder:

De huidige druk heeft ons niet afgeleid van waar het om gaat: onze merken van miljarden dollars laten groeien, onze meer dan 64 miljoen klanten verrassen met producten en ervaringen die de levenslange waarde stimuleren en herstructurering en het digitaliseren van ons bedrijf met het oog op het creëren van een betere toekomst, sneller.

Netto-omzet resultaten

De verstoring van de wereldwijde toeleveringsketen van het bedrijf, waaronder aanhoudende havencongestie en COVID-19 gerelateerde fabriekssluitingen, veroorzaakte veel productvertragingen in dit specifieke kwartaal. Betekenisvol verminderde voorraadposities De kloof die tijdens het derde kwartaal van 2021 werd ervaren, had een grote invloed op de verkoop, aangezien merken niet volledig konden voldoen aan de sterke consumentenvraag.

Het bedrijf boekte een netto-omzet van $ 3,9 miljard in het derde kwartaal van 2021, een daling van 1% ten opzichte van wat werd opgetekend in hetzelfde kwartaal van 2019 toen het begon met het aanpakken van verstoringen van de toeleveringsketen. Gap zal zich nog steeds concentreren op het domineren van de digitale ruimte via de investeringen die het heeft gedaan in zijn eComm platform.

Het rapporteerde een stijging van 48% van de online verkoop, die ongeveer 38% van de totale bedrijfsactiviteiten van het bedrijf vertegenwoordigde. De investeringen die het heeft gedaan in de technische ruimte, helpen de online ervaringen te verbeteren terwijl het verder gaat met zijn digitale strategie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money