Lloyds aandelenkoers vormt een cup-and-handle patroon

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 26, 2021
  • De koers van het Lloyds aandeel bevindt zich de laatste tijd in een consolidatiemodus.
  • Het aandeel is dit jaar met meer dan 58% gestegen.
  • Het heeft een cup-and-handle patroon gevormd op de 1-dag grafiek.

De aandelenkoers van Lloyds (LON: LLOY) is de afgelopen weken relatief onveranderd gebleven, aangezien beleggers nadenken over de recente prestaties. Het aandeel handelt op 49,68p, wat een paar punten lager is dan het hoogste punt van dit jaar op ongeveer 51p.

Prestaties van Lloyds Bank

De koers van het Lloyds aandeel heeft het dit jaar relatief goed gedaan. Het is tot nu toe met meer dan 53% gestegen. Dit maakt het een van de meest succesvolle jaren in de recente geschiedenis.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er zijn verschillende redenen voor dit optreden. Ten eerste heeft de bank dit jaar relatief sterke resultaten geboekt. Deze resultaten zijn geholpen door zowel autonome groei. Net als andere banken is het erin geslaagd de verliezen die het vorig jaar op het hoogtepunt van de pandemie opzij had gezet, naar voren te halen.

Ten tweede heeft de bank geprofiteerd van het sterke herstel van de Britse economie. Als overwegend binnenlandse bank is Lloyds meestal sterk gecorreleerd met de prestaties van de economie.

De afgelopen maanden hebben gegevens uit het VK een beeld geschetst van een economie die snel groeit. Zo is de arbeidsmarkt krapper geworden en is de inflatie gestegen. Tegelijkertijd haalden consumenten hun schouders op over hoge prijzen en gingen ze meer winkelen.

Het belangrijkste is dat de aandelenkoers van Lloyds is gestegen vanwege de prestaties van de vastgoedsector. De vraag naar huizen in het VK is sterk gestegen, waardoor de prijzen naar een recordhoogte zijn gestegen. Sinds het begin van de pandemie is de gemiddelde huizenprijs in het VK met meer dan 20.000 pond gestegen.

De koers van het LLOY aandeel heeft het ook goed gedaan, aangezien beleggers hopen op hogere rentetarieven. De sterke cijfers hebben veel analisten ertoe aangezet te geloven dat de Bank of England (BOE) de komende maanden een verhoging zal ondergaan. De bank heeft al hints gegeven over deze aanscherping. Banken als Lloyds doen het goed in een periode van hoge rentes.

Prijsvoorspelling Lloyds aandelen

lloyds share price

De 1-dag grafiek hieronder laat zien dat de aandelenkoers van Lloyds de afgelopen weken zijwaarts is bewogen. De aandelen hebben moeite om boven de belangrijkste weerstand van 51 te komen. Het heeft ook wat lijkt op een cup-and-handle patroon gevormd.

Het aandeel is boven de stijgende trendlijn en het 25-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen. Door het cup-and-handle patroon is er dus een mogelijkheid dat het de komende maanden hoger uit zal breken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money