Omicron is op korte termijn geen bedreiging voor de retailsector

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 26, 2021
  • Een voormalig Walmart topman verwacht wel dat Omicron op korte termijn geen bedreiging zal vormen.
  • Volgens Siegel van BMO is de retailsector verdeeld in winnaars en verliezers.
  • Beide experts bespraken de nieuwe COVID variant versus retail.

Beleggers reageren nogal sterk op berichten over een nieuwe COVID variant die de WHO vrijdag als “Omicron” heeft bestempeld. Maar de voormalige Walmart topman Bill Simon is ervan overtuigd dat het op korte termijn geen grote bedreiging vormt voor de detailhandel.

Simon’s opmerkingen over CNBC’s ‘Closing Bell’

Bill verwacht dat de consumentenkracht en het vakantieseizoen de detailhandel zullen helpen dit nieuws met minimale reactie op te nemen. Op CNBC’s “Closing Bell” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Mensen waren vandaag aan het winkelen, op zoek naar deals. De winkels waren overvol, de prijzen waren zeer goed en agressief, vooral in de grote ketens. Dus op de korte termijn, met het Black Friday weekend en al het andere dat gaande is, denk ik niet dat je veel reactie zult zien.

Hij onthield zich van commentaar op de langetermijneffecten van de nieuwe variant op de detailhandel en zei dat het afhangt van hoe de situatie zich ontwikkelt. De SPDR S&P Retail ETF is vrijdag meer dan 3,0% gedaald.

Retail is verdeeld in winnaars en verliezers

Tijdens hetzelfde interview zei Simeon Siegel van BMO Capital Markets dat de retailsector niet langer eenstemmig bewoog; de pandemie had het opgesplitst in winnaars en verliezers.

De vraag is wie de prijskracht heeft en wie minder promoties heeft gezien. Ze zullen allemaal te maken hebben met externe factoren, of het nu de variant of de toeleveringsketen is. Maar welke merken hebben hun bedrijf door de pandemie daadwerkelijk structureel verbeterd; dat is de dynamiek.

Volgens Siegel maakte het recente resultatenseizoen deze verdeling al duidelijk. Aan de ene kant hadden we bedrijven zoals Capri Holdings die ongeveer 20% stegen na de rapportage van de resultaten voor het laatste kwartaal, en aan de andere kant was er Nordstrom die na zijn kwartaalrapport hetzelfde daalde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money