Pro: koop de dip in deze twee sectoren tijdens de uitverkoop

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 26, 2021
  • Barry Knapp raadt aan om vrijdag de dip in energie en financiën te kopen.
  • Hij bouwt zijn bullish case voor beide sectoren op CNBC's "Squawk Box".
  • Beide sectoren zijn met ongeveer 4,0% gedaald door meldingen van een nieuwe COVID variant.

De Amerikaanse aandelenmarkt krijgt vrijdag een klap te midden van zorgen dat de nieuwe COVID variant die de WHO B.1.1.529 noemt, resistenter zou kunnen zijn tegen het bestaande vaccin. Maar Barry Knapp van Ironside Macroeconomics is ervan overtuigd dat de uitverkoop op de markt een koopkans is.

Hoogtepunten uit Knapp’s interview met CNBC

Op CNBC’s “Squawk Box” zei Knapp dat de markt “misschien” overdreven reageerde op berichten over de nieuwe variant, aangezien hij aanraadde om de dip in de zwaarst getroffen sectoren te kopen. Natuurlijk was ‘financiën’ een van zijn topkeuzes.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er zijn serieuze opwaartse trends in de rente gaande omdat de economische activiteit beter wordt, aangezien de Fed de afbouw waarschijnlijk zal versnellen. Een hele reeks redenen waarom de rente omhoog zou moeten, en dat is goed nieuws voor de financiële sector.

Volgens Knapp hebben de COVID golven dit jaar tot dusver geen grote negatieve impact gehad op de economische activiteit. Andere redenen waarom hij van financials houdt, zijn onder meer de kredietvraag en waardering.

Wat is vandaag nog een koopkans?

Een andere sector die hem bijzonder uitnodigend lijkt, is ‘energie’, die vanmorgen sterk is gedaald na een daling van de olieprijs met meer dan 10%. Knapp maakte zijn bullish pleidooi voor energie en zei:

Energie heeft positieve herzieningen; de vrijgave van de SPR voor ons is geen belangrijke gebeurtenis. Tenzij u de economische bedrijvigheid tot stilstand brengt, zal de energiemarkt een strakker en strakker beleid krijgen in uw voordeel omdat het lange energievoorraden zijn.

De S&P 500 Financials en de S&P 500 Energy subindices zijn op vrijdag elk ongeveer 4,0% gedaald. Tijdens hetzelfde interview met CNBC was Degas Wright van Decatur Capital het er ook mee eens dat de huidige uitverkoop op de markt een koopkans was.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money