Omicron versus reizen en vrije tijd: Citi analist kiest een kant

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 29, 2021
  • De Dow Jones US Travel & Leisure Index daalde meer dan 4,0%.
  • Citi analist herhaalt zijn positieve standpunt over reizen en vrije tijd.
  • Hij ziet met name Cruise Lines als een koopkans binnen de sector.

De Dow Jones US Travel & Leisure Index daalde eind vorige week met meer dan 4,0% toen de Wereldgezondheidsorganisatie Omicron bestempelde als een “variant van zorg”. Maar James Ainley van Citigroup is ervan overtuigd dat de uitverkoop tijdelijk is.

Ainley’s opmerkingen bij CNBC’s ‘Squawk Box Europe’

Op “Squawk Box Europe” van CNBC zei Ainley dat een sterke ingehouden vraag de sector zal helpen veerkrachtig te blijven, terwijl hij zijn positieve kijk op reizen en vrije tijd herhaalde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De opgehoopte vraag was heel duidelijk. De trends die we zagen, met name in binnenlandse hotels, waren erg sterk. Omicron gaat het sentiment beïnvloeden, maar we zijn hier eerder geweest. Er is de Delta variant geweest, die hebben we overwonnen. Reizen is doorgegaan met de wederopbouw.

De Citi analist was het ermee eens dat de reis- en vrijetijdsruimte vorig jaar het zwaarst werd getroffen toen de pandemie gerelateerde beperkingen op hun hoogtepunt waren. Sindsdien hebben de meeste bedrijven echter kapitaal opgehaald om “hun balansen op te knappen”.

Ainley’s topkeuze op het gebied van reizen en vrije tijd

Binnen reizen en vrije tijd is een subsector die Ainley vooral fascineert, de Cruise Lines, die volgens hem op dit moment een geweldige koopkans zijn voor investeerders.

Er zijn enkele sterk verbeterende trends in de hotels en de vrijetijdssector. De Cruise Lines is een gebied dat wij erg interessant vinden. Het is achtergelaten in de vroege stadia van het herstel, maar de gegevens die we volgen, beginnen er veel positiever uit te zien.

Zijn optimistische stelling is gebaseerd op de veronderstelling dat de nieuwe variant de wereldeconomie niet in een lockdown zal duwen. In het geval van strikte nieuwe beperkingen, verduidelijkte hij, zou het verhaal inderdaad heel anders kunnen zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money