Zilverprijs onder druk ondanks risk-off sentiment

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on nov 29, 2021
  • Ondanks het risicovolle sentiment stond de zilverprijs onder druk.
  • De index van angst en hebzucht is verschoven naar de angstkant van het spectrum.
  • In de nieuwe week ligt de nadruk op productie PMI's, niet-agrarische loonlijsten en de Fed.

De zilverprijs verlengde de verliezen van de week in de sessie van vrijdag, ondanks het risicovolle marktsentiment. De komende week zal de nadruk liggen op de opmerkingen en gegevens van de Fed beleidsmakers met betrekking tot de status van industrieel en edelmetaal.

Marktstemming

De angst en hebzucht index verschoof van een hebzuchtniveau van 64 naar het angstuiteinde van het spectrum. Vrijdag stond de index op 31. Zowel de marktvolatiliteit als de vraag naar veilige havens vertoont extreme angst. Gewoonlijk stimuleert risicomijding edelmetalen op basis van hun status van veilige haven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een sterker wordende Amerikaanse dollar oefent echter druk uit op de zilverprijs. Bezorgdheid over de nieuwe golf van COVID-19, in combinatie met positieve economische gegevens uit de VS, stuwden de dollarindex naar het hoogste niveau sinds juli 2020. Bovendien heeft de vertraagde groei van de Chinese economie zorgen gewekt over de industriële vraag naar zilver.

In de nieuwe week zal de zilverprijs reageren op de productie PMI uit China en andere economieën. Bovendien zullen beleggers enthousiast zijn over de getuigenis van Jerome Powell en de toespraken van verschillende beleidsmakers van de Fed. De toespraken komen een paar dagen na de notulen van de Fed vergadering die een agressieve toon uitstraalden. De niet-agrarische loonlijstgegevens die voor vrijdag zijn gepland, zullen de prijsbewegingen van het metaal verder beïnvloeden.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs stond de afgelopen week onder druk. De verliezen van de week vormden een trendomslag nadat het edelmetaal de afgelopen week het hoogste punt in vier maanden had bereikt. Sinds maandag is het met ongeveer 6,89% gedaald.

Het edelmetaal eindigde de week om 23,17; met 1,83% gedaald. Op een 4-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien bevindt het zich met een RSI van 26 in het overboughtgebied.

Ik verwacht dat de zilverprijs de komende week onder druk zal blijven staan te midden van de sterker wordende Amerikaanse dollar. Het kan echter de week beginnen met een corrigerende opleving, aangezien het steun vindt langs het psychologische niveau van 23,00.

Het kan terugveren om weerstand te vinden langs de 25-daagse EMA om 23,72. Vervolgens kan het binnen het gevormde horizontale kanaal handelen met respectievelijk 23,16 en 23,72 als onder- en bovengrenzen. Boven het bovengenoemde weerstandsniveau zullen de bulls de 50-daagse EMA op 24,03 in de gaten houden. Aan de andere kant zal een beweging onder het dieptepunt van vrijdag van 22,94 de steunzone waarschijnlijk op 22,35 plaatsen.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money