Placer.ai onthult hoe de feestdagen eruit kunnen zien voor Amerikaanse retailers

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 30, 2021
  • Walmart was de enige grote winkelketen die deze Black Friday meer bezoekers trok dan in 2019.
  • Off-price en speciaalzaken presteerden beter op jaarbasis.
  • Zowel binnen- als buitenwinkelcentra zagen deze Black Friday een forse stijging van het aantal bezoekers.

Het verkeer bij de Amerikaanse retailers deze Black Friday kon de pre-pandemische niveaus van 2019 niet verslaan, maar vroege gegevens suggereren dat het een sterk vakantieseizoen gaat worden, zei Placer.ai in zijn laatste rapport.

Winkelbezoekers deze Black Friday versus het equivalent van 2019

Volgens het analysebedrijf voor voetverkeer was Walmart de enige big-box retailer die een toename van het aantal bezoekers in de winkel op Black Friday op jaarbasis rapporteerde over de twee jaar gezien. Het verkeer bij Walmart steeg met 2,8% ten opzichte van het equivalent van 2019.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het verhaal was echter een beetje anders voor off-price en speciaalzaken, waaronder TJ Maxx, Burlington, Ulta Beauty en Sephora, die deze Black Friday allemaal de pre-pandemische verkeersniveaus overtroffen.

Aan de andere kant kon geen van de warenhuizen Placer.ai die in zijn rapport worden behandeld, het niveau van 2019 verslaan. Dus op een jaar-op-twee-jaarbasis waren de gegevens over het voetverkeer bij de Amerikaanse retailers op Black Friday dit jaar enigszins gemengd.

Maar dat verandert drastisch wanneer het aantal winkelbezoekers deze Black Friday wordt vergeleken met het cijfer van vorig jaar. Van de 23 retailers uit 4 categorieën (big box, warenhuizen, off-price en speciality) was Lowe’s de enige in het rood.

Winkelbezoekers op Black Friday versus de rest van november

Eerlijk gezegd werd Black Friday vorig jaar getroffen door pandemische beperkingen. Maar een opmerkelijke toename van het voetverkeer op Black Friday in vergelijking met het dagelijkse gemiddelde voor de rest van november, bevestigt dat de Amerikaanse retailers een sterk vakantieseizoen tegemoet gaan.

Zelfs warenhuizen, die volgens Placer.ai geen van allen het niveau van 2019 konden verslaan, zagen een stijging van meer dan 200% in winkelbezoekers op Black Friday ten opzichte van de rest van november.

Gegevens voor het verkeer in winkelcentra waren ook vergelijkbaar. Op jaarbasis zagen zowel binnen- als buitenwinkelcentra deze Black Friday een sterke toename van bezoekers. De cijfers waren voor beide meer dan twee keer zo hoog in vergelijking met het dagelijkse gemiddelde van eerder in november.

Het verkeer daalde echter met iets minder dan 10% in winkelcentra vergeleken met Black Friday van 2019.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money