Zscaler aandelen handelen hoger na sluitingstijd: ontdek waarom

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on nov 30, 2021
  • Zscaler Inc rapporteerde marktconforme resultaten voor Q1.
  • Het cyberbeveiligingsbedrijf verhoogde zijn omzetverwachting voor het volledige jaar.
  • Het aandeel is dinsdag tijdens de uitgebreide handel met meer dan 5,0% gestegen.

De aandelen van Zscaler Inc (NASDAQ: ZS) zijn meer dan 5,0% gestegen in de verlengde handel dankzij sterke resultaten voor het fiscale eerste kwartaal. Het cloudgebaseerde informatiebeveiligingsbedrijf verhoogde ook zijn omzetverwachting voor het hele jaar.

Q1 resultaten

Zscaler rapporteerde een nettoverlies van $ 90,8 miljoen ten opzichte van het jaar geleden een veel lagere $ 55 miljoen. Op gecorrigeerde basis verdiende het echter 14 cent per aandeel in het eerste kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf met het hoofdkantoor in San Jose genereerde $ 230,5 miljoen aan inkomsten, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van ongeveer 62%, toegeschreven aan een toename van cyberaanvallen. Volgens FactSet hadden experts 12 cent gecorrigeerde winst per aandeel voorspeld op een omzet van $ 212 miljoen.

Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer een stijging van 71% op jaarbasis van de berekende facturen, terwijl de totale bedrijfskosten met 64,5% stegen omdat het bedrijf in het recente kwartaal meer aan R&D en marketing uitgaf.

Het aandeel is dit jaar met meer dan 80% gestegen.

Vooruitzichten

Voor het volledige boekjaar voorspelt Zscaler nu een omzet van maximaal $ 1,01 miljard op ongeveer $ 131 miljard aan berekende facturen. De eerdere omzetprognose bedroeg $ 950 miljoen.

Het verhaal is echter een beetje anders voor de gecorrigeerde winst. Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf verwachtte dit jaar tot 56 cent van de aangepaste winst per aandeel, maar verlaagde zijn vooruitzichten op dinsdag tot 50 cent tot 52 cent per aandeel.

In het persbericht over de inkomsten onthulde CEO Jay Chaudhry onlangs de $ 1,0 miljard aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) te hebben overschreden en zei:

CISO’s en CIO’s willen de legacy netwerkbeveiliging geleidelijk afbouwen ten gunste van een zero trust architectuur vanwege de toenemende cyber en ransomware risico’s en de versnelde digitale transformatie. Deze architectuurverschuiving blijft een sterke vraag naar ons Zero Trust Exchange platform stimuleren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money