Ambarella stijgt met 20% na de aankondiging van Q3 resultaten

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi neemt fitness en een gezonde levensstijl heel serieus. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, hardlopen en… lees meer.
on dec 1, 2021
  • Het rapporteerde een omzet van $92,2 miljoen dit kwartaal, een stijging van 64%.
  • Boekte een brutomarge van 62,5% in dit specifieke kwartaal.
  • De overname van Oculii Corporation voltooid op 5 november 2021.

Ambarella, Inc. (NASDAQ: AMBA) is een op kunstmatige intelligentie gebaseerd siliciumbedrijf dat onlangs met 20% is gestegen en zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal voor 2022 heeft aangekondigd.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 92,2 miljoen in het derde kwartaal van 2022, een stijging van 64% ten opzichte van de $ 56,1 miljoen die het in hetzelfde kwartaal van 2021 rapporteerde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoogtepunten van de bedrijfsvoering

Het bedrijf voltooide de overname van Oculii Corporation op 5 november 2021. De activiteiten van Oculii werden diezelfde dag onder het merk Ambarella opgenomen. Op basis van de informatie die openbaar is gemaakt, heeft Ambarella Inc ook het laatste kwartaal van 2022 begeleid.

Het bedrijf verwacht een omzet tussen ongeveer $ 88 miljoen en $ 91 miljoen te genereren. De niet-GAAP brutomarges zullen naar verwachting rond de 63% en 64% liggen. Wat de bedrijfskosten betreft, voorspelt het bedrijf dat het ongeveer $ 39 miljoen tot $ 41 miljoen zal zijn.

Ambarella Inc rapporteert zijn winst, netto-inkomen en brutomarge per aandeel volgens de GAAP principes. Niet-GAAP financiële gegevens hebben geen op acquisitie gebaseerde effecten op aandelen en aandelengerelateerde compensatie.

Wat zei het topmanagement?

Ambarella’s Chief Executive Officer en President, Femi Wang, zei:

Onze transformatie naar een deep learning AIoT verwerkingsbedrijf heeft een nieuwe sprong voorwaarts gemaakt met de overname van Oculii, een leverancier van geavanceerde algoritmen voor high-definition beeldradars.

Hij beweerde dat de markt voor radarperceptie veelbelovend is. Maar wat volgens hem het belangrijkste was, was dat de deal zou bijdragen aan hun langetermijn strategie om hun klanten uitgebreidere en innovatievere AIoT processoroplossingen aan te bieden. De heer Wang zei:

Ik ben blij met onze vooruitgang in het derde kwartaal, met een positieve operationele hefboomwerking die de niet-GAAP bedrijfsmarges naar het 20% bereik drijft.

Hij zei dat hun operationele uitvoering nog steeds zowel stabiel als robuust blijft, hoewel de aanboddynamiek nog steeds moeilijk te voorspellen is, vooral omdat tekorten aan de componenten van andere vergelijkbare bedrijven een meer bepalende en belangrijke factor zijn geworden voor zowel hun resultaten als vooruitzichten.

De producten onder het merk Ambarella worden gebruikt in een breed scala aan computer- en human vision toepassingen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money